Nevěrný princ Jan Čenský: Manželka promluvila!

Čenský, Jan 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. června 2019 13:39 | Aktualizováno: 4. června 2019 23:21

Nejen v pohádkách zažil představitel princů Jan Čenský šťastný konec. Svého času totiž dokázal odvrátit rozpad manželství se svou ženou Danou, který kvůli němu visel ve vzduchu. Co se přesně stalo?

S hercem Janem Čenským jeho ženu Danu na veřejnosti moc často neuvidíte, neznamená to však, že by spolu nebyli, ač od takového scénáře kdysi nebylo daleko. Před deseti lety byl totiž představitel mnoha pohádkových princů přistižen, jak se líbá s jinou ženou. A bylo zle…

„Naše manželství stálo doposud na pevných základech, nezbývá mi než doufat, že se je podaří udržet,“ nechala se tehdy dle Expresu slyšet Čenského manželka. „Když se to stane, je to neštěstí, ale všechno se dá vyřešit, když dva chtějí. Bohužel to ale není nic normálního,“ dušoval se tenkrát herec.

Naštěstí pro něj měla celá aférka – podobně jako pohádky, ve kterých hrál – šťastný konec a s matkou syna Matyáše, která se živí jako filmová skriptka, zůstal dodnes, ačkoliv se zase tak často ruku v ruce ve společnosti neobjevují.

Důvod možná prozrazuje jedna historka z minulosti. „Nebudete mi věřit, ale vybral jsem si ji já. Tedy vybral… Zaujala mě, ale její nejlepší kamarádka mě varovala: ‚Nedělej si nárok. Na tu nemáš.‘ A to rozhodlo. To jsem tak nemohl nechat,“ cituje Expres Čenského vzpomínku na seznámení. Dana si zkrátka odjakživa držela odstup.

Herec na sebe dokonce prásknul, že pokukuje po jiných ženách. „Moje žena prostě ví, že když míjíme dvě holky zezadu, vždycky se nějakým způsobem podívám, jak vypadají i z druhé strany,“ nechal se slyšet. Do autora knihy o etiketě by člověk asi nic podobného neřekl.

Témata: Jan Čenský