Jakubiskovi v problémech: Exekuce a sbohem luxusní vile!

Jakubisko, Juraj 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. května 2019 12:11

Manželé Juraj a Deana Jakubiskovi se museli rozloučit se svou luxusní pražskou vilou, v níž žili od chvíle, co se přistěhovali ze Slovenska. Příčinou mají být mnohamilionové exekuce, ale i celkem obyčejné důvody.

Roky se spekulovalo o tom, že na pražskou vilu manželů Juraje a Deany Jakubiskových je uvalena několikamilionová exekuce, přesto v ní spolu ještě dlouhá léta žili. Možná si uvědomovali, že na umoření pohledávek ve výši několika desítek milionů to nebude stačit. Nakonec ale museli dát luxusní nemovitosti v Hodkovičkách sbohem.

Zatímco producentka Deana nechtěla celou věc komentovat, její manžel byl o poznání sdílnější. „Dům byl pro nás už příliš velký. Syn se odstěhoval do centra Prahy a babička, matka mé ženy, je v nemocnici,“ řekl režisér deníku Aha!, čímž nepřímo potvrdil, že už vila opravdu není v jejich vlastnictví.

Honosná stavba nyní figuruje v prodejním katalogu nejmenované realitní kanceláře, která jí nabízí za 28 milionů korun. Podle informací zmiňovaného deníku přitom její dražba nevynesla manželům Jakubiskovým ani polovinu, konkrétně má jít o částku 12,5 milionu korun.

Vila má tři poschodí a krytý bazén. V přízemí je obývací pokoj, kuchyň a koupelna, v prvním patře se nachází hala, trojice ložnic a dvě koupelny. V nejvyšším poschodí bude mít nový majitel k dispozici pokoj s koupelnou, ateliér, terasu a schody do věže s pracovnou. V suterénu je navíc další samostatná bytová jednotka.

Loučení to muselo být opravdu složité, vždyť Jakubiskovi žili v Hodkovičkách od chvíle, co přišli ze Slovenska. Nejprve jim poskytl střechu nad hlavou legendární scénárista Jaroslav Dietl, pak si manželé vyhlédli v sousedství pozemek s domem, který si nechali kompletně přestavět.

Témata: Juraj Jakubisko Deana Jakubisková