Ota Jirák: INFARKT! Hvězdě Ordinace selhalo srdce

Ota Jirák

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. května 2019 12:41 | Aktualizováno: 30. května 2019 13:50

S Otou Jirákem to v poslední dobře nevypadá dobře! Herce v poslední době těžce zasáhla smrt jeho kolegyně a kamarádky Zuzany Skalníkové (†69). A jen chvíli poté jej zradilo srdce!

Jirák se Skalníkové dlouhé roky spolupracoval, ona v pořadu Studio Kamarád mluvila Mufa, on zase postavičku jménem Hele. „Velmi mě to překvapilo, vůbec jsem s tím nepočítal,“ přiznal po smrti blízké kolegyně Ota Jirák.

Za pár týdnů měl už ale úplně jiné starosti! Herec údajně zkolaboval a s infarktem byl odvezen do nemocnice! „Nezlobte se, nechtěl bych to moc komentovat. To víte, nerad se s tím chlubím,“ nejprve se vykrucoval herec

Nakonec ale deníku Aha! prozradil, co se stalo. „Ano, bylo to srdíčko. Ještě jsem v rekonvalescenci. Ale už jsem v důchodu, takže mě to tak netíží…“ připomněl.

Přestože je v důchodu, práce se úplně nevzdal – dál namlouvá oblíbenou postavičku a ani teď nemá v plánu se toho vzdát! „Práci neruším. Přes léto si odpočinu a budu dál dělat Jůheláky,“ slibuje Ota Jirák.

Pravdou ale je, že by se měl Jirák šetřit, problémy se srdcem měl totiž už v minulosti! Selhalo mu už v době, kdy mu bylo 39 let. Tehdy podle svých slov hned po probuzení v nemocnici přestal kouřit!

Tehdy také vypočítával, kolik léků vlastně musí brát. „Snídám jedenáct prášků a večeřím čtyři. Na astma, na plíce… Ale manželka nemá ráda, když o tom mluvím,“ přiznal deníku Blesk.

Představitel doktora Honzy Pantoflíčka z Ordinace v růžové zahradě 2 ale má i další zdravotní problémy. Trápí ho také spánková apnoe, tedy přerušované dýchání během spánku. Kvůli tomu se mu během hodiny i 34x na skoro minutu zastavil dech. Už dvanáct let proto spí se speciálním přístrojem na obličeji. Díky tomu se problém vyřešil.

Témata: Ota Jirák Zuzana Skalníková