Jiří Krampol přiznal: VÁŽNÁ NEMOC!

Jiří Krampol, herec a moderátor 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. května 2019 9:40

Herecká a moderátorská hvězda Jiří Krampol nevyléčitelnou kožní nemocí, která sice je vážná, ale neohrožuje ho na životě. Stejnou chorobou trpěl i Michael Jackson.

Podle deníku Aha! Krampola trápí nevyléčitelná kožní choroba. Na hrudi se mu rozlezly velké skvrny, kterých se asi už nezbaví.

"Mám kamaráda nitrožilního chirurga, který řeší i takové věci jako mateřská znaménka. Tak jsem se ho ptal a on mi řekl, že mi chybí pigment," řekl deníku s tím, že mu kožní barvivo chybí pět let. 

Díky častým návštěvám u moře byl Krampol permanentně opálený. A to byla zřejmě chyba. "Doktor mi řekl, že můj organismus si jakoby vybral to barvivo, takže nemám pigment," uvedl.

Skvrny ho sice nebolí, zřejmě se jich už ale nikdy nezbaví. Podobnou nemocí trpí i jeho snacha, které je osmadvacet let, a spousta dalších mladých lidí.

Deník upozorňuje, že ačkoliv nemoc zvaná vitiligo, kterou mimo jiné trpěl například i Michael Jackson, nezpůsobuje fyzické bolesti, může se projevit jinde. Dokáže totiž vyvolat psychické problémy.

Nemoc se projevuje velkými bílými skvrnami na kůži, které se mohou postupně rozšiřovat a způsobovat na pokožce mapy, a to i na místech, která nejdou schovat pod košili a kalhoty.

Témata: Jiří Krampol