Alžběta končí, Charlese potopili, vše ovládne William! PEKLO v královské rodině?

Královna Alžběta II.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. května 2019 13:01 | Aktualizováno: 19. května 2019 0:13

Nedávno vypluly na povrch informace z okolí britské královské rodiny, podle nichž chce královna Alžběta odstavit prince Charlese od trůnu, na který by po ní měl usednout rovnou její vnuk William. Server Gossip Cop prověřil, o jak důvěryhodná tvrzení jde.

Server Gossip Cop se rozhodl ověřit tvrzení deníku National Enquirer, podle kterého si „umírající“ královna Alžběta přeje, aby ji na trůnu rovnou následoval princ William, nikoliv její syn Charles. Ten měl být společně se synem Harrym a jeho americkou ženou Meghan označen za hrozbu pro trůn a byly podniknuty kroky k odebrání jejich titulů.

Enquirer se podle zmíněného serveru opírá o svědectví vymyšleného zdroje zevnitř královské rodiny, který tvrdí, že Alžběta ke konci roku abdikuje, přeje si však, aby ji na trůnu nahradil rovnou William. Charlese naopak deník nařkl z vraždy princezny Diany.

Syn prý na úřadující královnu tlačí, aby jej označila za svého právoplatného následovníka, údajně argumentuje nezkušeností Williama pro převzetí trůnu. Alžběta mu však měla jasně odvětit, že dalším králem bude William. Navíc se prý domnívá, že je Charles senilní, proto není možné, aby se ujal vlády.

Gossip Cop však tato tvrzení dementuje. Charlesovi totiž královna důvěřuje, což řekla během listopadové oslavy synových 70. narozenin. Navíc mu svěřila spoustu důležitých oficiálních funkcí a povinností. Alžběta navíc nemá žádné právo určit svého vnuka za svého následovníka, protože pravidla následnictví jsou jasně daná.

National Enquirer si navíc sám protiřečí. Před dvěma měsíci ten samý deník označil královnu za dementní, náhle se však opírá o teorii, že Alžběta soudí, že její syn trpí demencí. Gossip Cop připomíná, že Enquirer opravdu není důvěryhodným zdrojem o dění v královské rodině, jelikož si s oblibou vymýšlí.

Nikde navíc není vysvětleno, proč by si královna měla přát, aby ji rovnou vystřídal princ William. Zdá se tedy, že jde o naprostý výmysl. Pokud by něco takového připadalo v úvahu, musel by se trůnu ve prospěch vlastního syna vzdát princ Charles. Zatím je však otázkou, kdy on sám usedne na trůn.

Témata: Královna Alžběta II. Princ William Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)