Jan Kraus otevřeně o lvech, kteří zabili chovatele! Tato slova byste nečekali!

Jan Kraus

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. března 2019 19:19

Moderátor Jan Kraus se ve své show pořádně navezl do pirátského poslance Jakuba Michálka, které vysvětloval, jak by si jeho strana představovala legalizaci prostituce. Vytáhl na něj kauzu jeho přítelkyně. Zmínil ale také případ útoku lva na chovatele, ke kterému došlo tento týden.

Kraus se vrátil k úternímu smrtelnému útoku lva na chovatele ve Zděchově na Vsetínsku. „Asi jste, stejně jako já, zachytili tu novou zprávu, která je svým způsobem tragická. Lvi napadli svého majitele a ten člověk kvůli tomu zahynul. A ty lvy museli zastřelit. Jak jsem se ale dočetl, z těch informací, které k tomu jsou, on tomu ten majitel trošku spěl, protože ta zvířata choval velmi neodborně,“ vysvětloval okolnosti případu moderátor.

„Na druhou stranu se ale ozvala - jak jsem čekal - řada lidí, proč zastřelili ty lvy. Oni je zastřelili, protože chtěli zachránit majitele. A říkal jsem si, že to je tragédie. Trošku jsem přemýšlel, jak je možné u nás chovat lvy. Protože představa, že si soused pořídí lva… Nevím, jestli by mě to uklidnilo,“ přiznal Kraus.

„Jako třeba v noci, když ten lev řve, tak by mi to asi narušilo spaní. A zjistil jsem, že to je daleko volnější, než když máte psa. Na psa jsou předpisy, vodítko, a tak dále, Na lva to není, protože na to se nějak nemyslelo, že budeme mít lvy a pumy. To se nedivím, byly důležitější zákony, než jak volně chovat šelmy,“ zhrozil se.

Zmínil, že na chov takových zvířat sice nějaké předpisy, ovšem s podmínkou, že se chovatelé zaregistrují,. „A to skoro nikdo nedělá. A abyste neměli pocit, že tady děláme z komára velblouda – v Česku je v současné době chováno 230 lvů. A z toho 30 v zoologických zahradách. Možná jsme lví velmoc. Možná vás uklidní, že pum je jenom 170,“ dodal Kraus.

Pak přidal ještě jedno aktuální a hojně diskutované téma – návrh na legalizaci prostituce. Pirátský poslanec Jakub Michálek prohlásil, že by ženy poskytující tyto služby mohly fungovat ve stejném režimu jako herečky. „Pro mě jako muže, který žil jenom s herečkama, je to něčím bolestné. Ale nic proti tomu, protože ve stejném režimu jsou také spisovatelé, právníci a řada jiných profesí. A panu Michálkovi se to nějak spojuje prostitutka-herečka,“ rýpnul si.

„Ale zase mu nechci křivdit. Pravda je, že on je velkorysý, protože jeho partnerka se věnovala takovému „herectví“, které je přinejmenším zvláštní. Takže nelze mu upřít, že v tom je trošku volnomyšlenkář,“ připomněl Kraus s odkazem na fakt, že partnerka pirátského poslance v minulosti natočila lechtivé video.

Témata: Jan Kraus Lvi