Řepka králem britského bulváru! Takhle se o něm teď píše v Anglii!

Tomáš Řepka

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

8. února 2019 14:18 | Aktualizováno: 8. února 2019 17:30

Český bouřlivák Tomáš Řepka je dobře známý i britským fotbalovým fanouškům. Český fotbalový obránce totiž strávil pět sezón v dresu týmu West Ham United FC. Není proto divu, že o jeho proces se zajímá i tamní bulvár!

Soud tento týden poslal 15 měsíců do vězení za zpronevěru. Tento trest zahrnuje i jeho předchozí potrestání za internetové útoky na bývalou manželku Vlaďku Erbovou. Jak Řepka, tak i státní zástupce, který pro fotbalistu žádal dva roky natvrdo, se odvolali. Verdikt tak není pravomocný.

Řepkovou kauzou se zabývá třeba britský Daily Mail. Ten připomíná, že Řepka podle soudu prodal ženě luxusní auto navzdory tomu, že jej nevlastnil, ale měj jej jen pronajaté. „Byl odsouzen na 15 měsíců,“ píše deník, který připomíná, že je to pro Řepku už druhý trest odnětí svobody za šest měsíců.

„Loni v srpnu bývalý český reprezentant odešel od soudu v Brně se šesti měsíci kvůli tomu, že „inzeroval sexuální služby na internetu ve jménu své bývalé manželky". Trest byl později zmírněn na veřejně prospěšné práce,“ informují v Británii. Bulvár také připomíná, že odsouzena byla i Řepkova partnerka Kateřina Kristelová.

Daily Mail se ovšem věnuje i Řepkově profesionální kariéře a excesům na hřišti i mimo něj. „Řepka měl často disciplinární problémy na hřišti a během své kariéry obdržel 20 červených karet, z toho čtyři během doby strávené ve východním Londýně,“ připomíná deník s tím, že mimo hřiště dostal fotbalista také dva podmíněné tresty za řízení pod vlivem alkoholu.

Témata: Tomáš Řepka Velká Británie Media