Jiří Kajínek létá v maléru? Policie ho vyšetřuje kvůli záběrům se samopalem!

Jiří Kajínek při rozhovoru pro stars24.cz

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. října 2022 18:22

Do průšvihu se možná dostal Jiří Kajínek. Doživotně odsouzený muž, kterého propustil na svobodu kvůli nejasnostem v případu současný prezident Miloš Zeman, byl totiž spatřen se zbraní v ruce. Není přitom jasné, zdali byla opravdová.

Incidentem se proto podle informací serveru novinky.cz zabývá policie. Součástí milosti udělené hlavou státu na jaře 2017 je totiž sedmiletá podmínka. Kajínek se během jejího trvání nesmí dopustit trestného činu, jinak by se vrátil do vězení. 

Zřejmě nejslavnější tuzemský zločinec se objevil se samopalem na pódiu během křtu kontroverzní skupiny Ortel. Policisté zjišťují, zdali šlo o reálnou zbraň. 

Nevím, jestli se mam smát, nebo brečet… pic.twitter.com/eerxkTPQ7j

— Barbora Mercury 🇨🇿✌️🇪🇺🇺🇦 (@BarboraKuzelov1) October 23, 2022

Kajínek byl v roce 1998 odsouzen za dvojnásobnou nájemnou vraždu a jeden pokus vraždy k doživotnímu trestu odnětí svobody. Omilostněn byl i kvůli určitým nejasnostem v případu, které se v průběhu let objevily.

Za pár dní uplyne 22 let od jeho spektakulárního útěku z věznice Mírov, k němuž došlo 29. října 2000. Dopaden byl tehdy až po několika týdnech, přesně 8. prosince. 

Témata: Jiří Kajínek Policie ČR