Chorvatsko berou české celebrity útokem! Neodradí je současná situace?

Markéta Konvičková 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. srpna 2020 10:04

Chorvatsko je oblíbenou dovolenkovou destinací u řady Čechů, platí dokonce i v případě některých celebrit. Současná situace by ale další výletníky mohla odradit. V zemi totiž hlásí velké nárůsty nových případů nákazy koronavirem.

Když na jaře vypukla po celém světě koronavirová pandemie, vypadalo to, že letos v létě budou muset Češi na dovolenou v Chorvatsku zapomenout. Nakonec se ale ukázalo, že situace není až tak vážná, aby to nebylo možné.

K Jadranu rády jezdí i známé osobnosti. Největším „bláznem“ je v tomto směru zpěvačka Markéta Konvičková, která během letních prázdnin zavítala do zmíněné země hned dvakrát, a to navzdory tomu, že je momentálně těhotná.

Naposledy do Chorvatska vyrazila také herečka Michaela Kuklová, která se zase potýká s rakovinou prsu. Náhlé zdravotní potíže tam ovšem postihly jiné účastníky jejího zájezdu, o čemž se představitelka Jasněnky rozepsala na sociální síti.

Chorvatsko ve středu oznámilo 219 nových případů nákazy koronavirem, což je rekordní počet od začátku epidemie v zemi. V úterý ohlásily úřady o pouhých 20 případů méně. Některé země, např. Slovinsko či Rakousko, jej tak zařadily mezi rizikové oblasti.

Témata: Chorvatsko Markéta Konvičková Michaela Kuklová