Velká novinka! Star Wars se ujme oscarový režisér!

Star Wars: Poslední z Jediů 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz, ČTK

5. května 2020 21:10

Příští část filmové sci-fi série Hvězdné války natočí novozélandský režisér Taika Waititi, který stojí za úspěšnou válečnou komedií z loňského roku Králíček Jojo. Oznámila to dnes filmová společnost Walt Disney, pod kterou patří producentská firma Lucasfilm.

Waititi se bude podílet i na scénáři k novým Hvězdným válkám. Napíše ho ve spolupráci se scénáristkou Krysty Wilsonovou-Cairnsovou, která je spoluautorkou scénáře válečného dramatu 1917 a stejně jako Waititi byla letos nominována na Oscara za scénář.

Waititi sošku za scénář podle předlohy k filmu Králíček Jojo, který natáčel i v České republice, také skutečně získal.

Dnešní oznámení naznačuje nové plány společnosti Lucasfilm s Hvězdnými válkami. V prosinci společnost uzavřela ságu Skywalkerů uvedením snímku Star Wars: Vzestup Skywalkera, který však měl nejhorší recenze ze všech dosavadních filmů série.

Waititi už natočil závěrečný díl hvězdnoválečného seriálu The Mandalorian. Podle časopisu Variety není jasné, zda jeho chystaný celovečerní film je jedním ze tří, které Disney chystá pod hlavičkou Hvězdných válek na léta 2022, 2024 a 2026, nebo zda se bude jednat o zvláštní projekt.

Témata: Star Wars film Star Wars