Dolly Buster slaví 50: Deprese a vážné zdravotní potíže!

Dolly Buster

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. října 2019 10:44

Jako rodačka z Česka se proslavila v Německu, přesto tu zná její jméno jen málokdo. Slavná hvězda filmů pro dospělé slaví velké životní jubileum, o optimismus jí ovšem připravují deprese a vážné zdravotní potíže.

Včera oslavila padesátiny Nora Baumbergerová (rozená Dvořáková). Tohle jméno vám možná nic neřekne, vězte však, že jde o českou rodačku, která se proslavila v sousedním Německu, kam s rodiči emigrovala v dobách minulého režimu.

Nora se narodila 23. října 1969 v Praze, od osmdesátých let se u našich západních sousedů věnovala natáčení filmů pro dospělé pod pseudonymem, který zná snad opravdu každý – Dolly Buster. Kariéru ukončila v roce 1997, hraní se vzdala po svatbě s producentem Josefem Baumbergerem, za kterého je šťastně vdaná dodnes. Přesto si má na co stěžovat.

Trpí totiž nemocí zvanou tinnitus, při které člověku neustále nepříjemně píská v uších. Když u příležitosti narozenin přivítala u sebe doma v Severním Porýní-Vestfálsku novináře, měla v ruce zavedenou kanylu. Navíc z toho pramení i psychické potíže.

„Fyziologický roztok a kortizon mi pomáhá odlehčit od symptomů tinnitu,“ vysvětlila a vzápětí dodala, co by si přála k životnímu jubileu. „Chtěla bych spát bez prášků. Nebýt tinnitu… Dříve jsem se budila a smála se. To mi chybí. Dnes jsem neustále v depresích,“ prozradila německému deníku Bild.

Témata: Dolly Buster