Pražský Tarzan boduje: Pochvala u Disneyho!

Obsazení muzikálu Tarzan 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. října 2019 10:57

Od října je v Praze, konkrétně v Divadle Hybernia, možné zhlédnout muzikál Tarzan, který slavil úspěchy v USA i po celém světě. Pochvalu u Disneyho si nyní vysloužili i lidé, kteří se na něm podílí v Česku.

Počátkem října mělo v pražském divadle Hybernia premiéru tuzemské nastudování muzikálu Tarzan, kterého si podle svých slov vždy chtěl zahrát zesnulý Mistr Karel Gott (†80). Mezinárodní agentura Music Theatre International teď přinesla první zahraniční recenzi. Jde prý o jedinečnou show a strhující podívanou.

„Bylo velmi působivé sledovat umělce na scéně. Gránského ztělesnění Tarzana bylo výjimečné zejména v tom, jakým způsobem přecházel mezi rolí člověka a gorily, obzvláště v interakci ve vztahu s Jane,“ svěřil se Lewis Mitchell z MTI. Slova chvály putují coby ohlédnutí za premiérou přímo do společnosti Walt Disney, v jejíž licenci se Tarzan v Praze hraje.

Mitchell ocenil i výkon jednotlivých herců. „Kala byla naprostým miláčkem představení. Hořínková ji hrála dokonale a její interakce s Kerčakem (hraje ho Josef Vojtek – pozn. red.) byla půvabná. Její píseň s Tarzanem „Jsi v srdci mém“ byla skutečně dojemná. Jane v pojetí Ivany Korolové byla nenucená a Viktor Antonio jako mladý Tarzan byl perfektním protějškem dospělého Tarzana,“ konstatoval.

MTI ocenila i práci dalších spolupracovníků včetně režiséra Libora Vaculíka. „Dirigent Dalibor Kapras vedl orchestr a zpěváky zkušeně a za hudební přípravu umělců si Alena Průchová zaslouží velkou chválu. Show v Hybernii má skvělou scénu, casting, choreografii. Je jasné, proč bylo publikum na veřejné premiéře tak nadšené,“ dodal Mitchell.

Témata: Tarzan (muzikál) divadlo Hybernia muzikál studio Disney