MFF Karlovy Vary: Trapas Bohdalové, Eben s flaškou!

Jiřina Bohdalová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. června 2019 10:25

Oficiální program karlovarského filmového festivalu ještě neběží ani 24 hodin a na světě už jsou první trapasy. Na červeném koberci se o jeden „postarala“ Jiřina Bohdalová, v hledáčku senzacechtivých fotoreportérů skončil i Marek Eben.

Poslední červnový pátek patřil v Karlových Varech především zahájení renomovaného filmového festivalu a jeho hlavní hvězdě, hollywoodské herečce Julianne Mooreové. Jenže zajímavé věci se děly už předtím, než první hosté začali kráčet po červeném koberci.

Kupříkladu oblíbený moderátor Marek Eben byl fotoreportéry přistižen při příjezdu do Grandhotelu Pupp s lahví bílého vína. Jelikož ho čeká náročný program, nemůžeme se divit, že si ho přibalil. Však se nedávno nechal slyšet, že víno je rozpouštěčem stresu.

Už na červeném koberci se trapas nevyhnul legendární herečce Jiřině Bohdalové, která dorazila k hotelu Thermal v doprovodu svého přítele Luboše Focka. Jenže moderátor slavnostního nástupu o tom nejspíš neměl ani tušení, jelikož Focka přisoudil režiséru Zdeňku Zelenkovi.

„Rozesmál mě venku moderátor, který řekl, že jsem partner pana Focka. Rád bych to rovnou uvedl na pravou míru – není tomu tak, Luboš je partnerem paní Bohdalové,“ konstatoval s humorem pro Blesk režisér Zelenka, kterému bylo ihned jasné, že tohle faux pas nikomu neunikne.

Jaromír Hanzlík měl zase problém s nepadnoucím smokingem. „Pořídil jsem si ho loni, když jsem tady přebíral cenu, a teď ho mám podruhé na sobě. Jenže za ten rok ve skříni se mi asi nějak smrsknul,“ vtipně vysvětloval legendární herec Blesku.

Není přitom pochyb, že řada dalších faux pas a trapných situací pozornosti unikla, ve Varech totiž i letos panuje taková vřava, že nejde zaznamenat úplně vše, co se kolem šustne.

Témata: Jiřina Bohdalová Marek Eben Jaromír Hanzlík Zdeněk Zelenka (režisér) Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)