Bolek Polívka: Vážná nemoc a zničený život!

Polívka, Boleslav 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. května 2019 17:24

Jen málokteré jméno českého herce budí takové vášně, jako Bolek Polívka. Moravák tělem i duší, kterého miluje celé Česko, dokáže vyvolat ovace už jen samotným příchodem na pódium. Nejinak tomu bylo i na premiéře divadelní hry Klíště. Proč ale zrovna klíště?

To, že jsou klíšťata nebezpečná, netřeba připomínat. Lidé na ně ale rádi zapomínají, což se může šeredně vymstít. Své o tom ví i sám Bolek, který díky klíštěti prodělal vážnou nemoc.

"Před čtyřmi lety jsem prodělal boreliózu a chci se jí tím pomstít!" řekl Aha! na otázku, proč se jeho divadelní hra jmenuje jak se jmenuje. Dodal, že osudu se člověk pomstít nemůže, protože ten je vždycky před ním.

"Tak aspoň té borelióze! To je divná choroba. Už to její roznášení je zvláštní a klíště je protivné. Já jsem dlouho netušil, že ji mám. Přisuzoval jsem problémy, které se objevily, tomu, že chátrám a stárnu," popisuje.

Nemoc mu začala ničit život. Cítil se strašně slabý "Nemohl jsem si kleknout, sundat si tričko, narovnat se, ani zvednou ruku, protože mě bolely klouby. Ještě mi moje Marcelka říkala na zahradě: Ty chodíš jako Lasica! A já to považoval za lichotku!" svěřil se.

Dodal, že mu kvůli nemoci bylo hodně zle. Nikdo ale nevěděl, co mu je. "Pořád jsem chodil na nějaké rehabilitace, říkali, že potřebuju cvičit. Vůbec to nepomáhalo! A pak na to teprve přišli. Bylo to hodně nepříjemné a jsem rád, že je to za mnou," přiznal Bolek, který boj s vážnou nemocí vyhrál!

Témata: Boleslav Polívka