Dům Petra Hapky: Pozůstalí se sami připravili o pořádný balík!

Petr Hapka.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. dubna 2019 12:23 | Aktualizováno: 17. dubna 2019 17:40

Ani čtyři roky po jeho smrti se rodině skladatele Petra Hapky nedaří prodat jeho dům na Okoři. Cestu jako žádnou ze sta tam podle jednoho z místních vážilo tak málo potenciálních kupců, že by je spočítal na prstech jedné ruky. Pozůstalí tak museli slevit ze svých finančních požadavků.

Pozůstalí po skladateli Petru Hapkovi (†70), který zemřel před více než čtyřmi lety, slevili ze svých nároků ohledně prodeje jeho domu na Okoři. Slevili totiž z původně stanovené částky 17 milionů, čímž se sami připravili o pořádný balík. Údajně má jít o jeden a půl milionu korun.

Důvod je prostý, dveře se tu kvůli případným kupcům neotvíraly zrovna často. „Bylo tady zájemců, že bys je na prstech jedné ruky spočítal!“ řekl deníku Aha! jeden z místních, který má o tom, co se na místě děje naprostý přehled.

Malebný dům v podhradí Hapku velice inspiroval, v jeho útrobách složil řadu svých legendárních hitů. Po jeho smrti v listopadu 2014 však vyšlo najevo, že si jeho dcera, zpěvačka Petra Hapková, nemůže nemovitost nechat, ač by si to moc přála. Neměla však dost peněz, aby vyplatila šest svých sourozenců.

Připomeňte si jeden z legendárních hitů Petra Hapky:

I proto se teď všichni rozhodli, že sleví ze svých požadavků o půldruhého milionu, počet potenciálních zájemců však podle deníku Aha! nijak zásadně nevzrostl. Atypická stavba, zdá se, moc lidí neláká, evidentně touží raději po konvenčním bydlení.

Na Okoř však pozůstalí budou jezdit i v případě, že by se dům podařilo prodat. Hapku totiž pohřbili vedle jeho maminky Jiřiny na dva kilometry vzdáleném hřbitově v Notounicích, který si jako místo svého posledního odpočinku dopředu vybral sám skladatel.

Témata: Petr Hapka