Koncert Taylor Swift byl tak mohutný, až se otřásala země! Podle seismologů doslova!

Taylor Swift

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. července 2023 15:21

Koncerty populární americké zpěvačky Taylor Swiftové v Seattlu vyvolaly značnou seismickou aktivitu srovnatelnou se zemětřesením o síle 2,3 stupně.

Informovala o tom seismoložka Jackie Caplanová-Auerbachová server BBC News, který uvádí, že buď fanoušci této zpěvačky, nebo zvukový systém koncertů mohly být zodpovědné za tuto neobvyklou událost.

Swiftová svými vystoupeními na stadionu Lumen Field 22. a 23. července překonala místní rekord v seismické aktivitě. Předchozí rekord byl z roku 2011, kdy fanoušci amerického fotbalu slavili touchdown Marshawna Lynche z týmu Seattle Seahawks během zápasu proti New Orleans Saints.

I když rozdíl mezi oběma událostmi byl pouze 0,3 stupně, "otřesy byly dvakrát silnější," řekla Caplanová-Auerbachová ze Západní washingtonské univerzity. Výzkum ukázal, že zemětřesení z obou koncertních večerů měly téměř identický vzorec, což bylo pozoruhodné.

Koncerty v Seattlu přilákaly celkem 144 000 fanoušků během dvou večerů. Taylor Swiftová vyjádřila na svém Instagramu nadšení z úspěšného víkendu: "Seattle, to byl opravdu jeden z mých nejoblíbenějších víkendů vůbec. Děkuji vám za všechno. Za všechno to fandění, křik, skákání, tanec, zpívání z plných plic."

I přes nečekané vedlejší účinky v podobě seismické aktivity byly koncerty Taylor Swiftové v Seattlu velkým úspěchem a staly se nezapomenutelnými zážitky pro její fanoušky. 

Témata: Taylor Swift