Drzost Harryho a Meghan nezná mezí? Po Bidenovi chtěli flek v Air Force One

Princ Harry v upoutávce k dokumentu Harry a Meghan. 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. července 2023 17:50

Princ Harry a jeho žena Meghan Markleová údajně žádali amerického prezidenta Joea Bidena, aby je vzal na palubu Air Force One na zpáteční cestu po loňském pohřbu královny Alžběty II. Bílý dům žádost zamítl, protože se obával rozruchu, který by mohl nastat v případě souhlasu.

O údajné žádosti ze strany hvězdného páru informoval britský list Daily Mail s odvoláním na své zdroje. Podle jednoho z nich přišlo od Američanů okamžité "ne" jako odpověď, přičemž nad rozhodnutím neproběhly ani žádné dlouhé diskuze. "Vzbudilo by to takový rozruch. Narušilo by to vztahy (USA) s Buckinghamským palácem a novým králem," dodal další zdroj.

Bílý dům a Buckinghamský palác odmítly poskytnout jakýkoliv komentář k celé záležitosti. Nereagoval ani mluvčí vévody a vévodkyně ze Sussexu.

Deník připomněl, že Bidenovi mohou na palubu Air Force One pozvat kohokoliv, přičemž americká vláda platí za oficiální cesty, prezident Biden za případné lety s rodinnými příslušníky a Demokratická strana za jakékoliv aktivity související s kampaní.

Královna Alžběta II. zemřela 8. září 2022 ve věku 96 let po sedmi dekádách na britském trůnu, kde ji nahradil její syn Karel III., do té doby známý jako princ Charles. Velkolepý pohřeb proběhl za účasti zahraničních panovníků a státníků 19. září.

Harry a Meghan opustili institut královské rodiny ještě za panování Alžběty II. Konkrétně se tak stalo v únoru 2021. Nyní žijí v bohaté komunitě na západním pobřeží Spojených států, mají syna Archieho a dceru Lilibet Dianu.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Air Force One Joe Biden Královna Alžběta II.