Facebook nejel! Zasáhl ho celosvětový výpadek!

Facebook

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. dubna 2019 13:20 | Aktualizováno: 14. dubna 2019 15:07

Lidé z celého světa měli v posledních hodinách problém připojit se na sociální sítě Facebook, Instagram a Whatsapp. Nezávislé monitorovací stránky ukazují, že výpadek probíhal v mnoha zemích po celém světě a trval několik hodin. Nejsilnější byl v České republice.

Down Detector ukazuje, že největší výpadky se týkaly Evropy a Ameriky, a to zhruba od dnešní 12. hodiny. Problémy ale hlásí i asijské země. Relativně funkční by měl být v Austrálii a Africe.

Některým uživatelům se nedařilo přihlásit vůbec, jiní nemohli sdílet příspěvky nebo psát do chatu. Problémy postihly jak webovou verzi, tak i mobilní aplikaci a Messenger.

Příčina obtíží není zatím známa. Naposledy se podobně velký výpadek odehrál přesně před měsícem. 13. března nefungoval ani Instagram.

Ten ostatně spadl i nyní, a výpadek postihl i Whatsapp. Nefungovala tak žádná sociální síť provozovatele facebooku. Z největších sociálních sítích tak běžel pouze Twitter.

Kolem 15. hodiny se ale sociální sítě začaly opět uvádět do provozu. V České republice by minimálně facebook měl být už nyní funkční.

Témata: Facebook