Peklo na Barrandově! Jak se pracuje pod Soukupem? Drsné praktiky odhaleny!

Jaromír Soukup (podnikatel, moderátor)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. března 2019 10:58

Pracovat pod ředitelem televize Barrandov a moderátorem Jaromírem Soukupem není žádný med. Prozradil to bývalý scénárista televize Petr Smazal s tím, že výjimkou není ani křik a výpovědi.

Smazal pro StandaShow přiznal, že na Barrandově pracují lidé, kteří musí Soukupovi dávat najevo, že je nejlepší. V opačném případě tam podle něj dlouho nevydrží.

Osobně se s ním přitom setkal pouze dvakrát, protože se sám řadí do tábora lidí, kteří řediteli nepochlebují. Poprvé se s ním podle svých slov setkal na poradě s režiséry.

"Seděli jsme tam a on tam na všechny ječel že to zkurvili a že nedodávali včas scénáře. Pak se na mě podíval a říkal: 'Vy jste šikovnej, budeme dělat nový pořad, ten byste mohl psát vy.' Takže moje uvedení do managementu bylo že všichni ostatní jsou debilové a já jsem dobrej," prozradil Smazal.

Po prvním setkání si scénárista myslel, že se Soukupovi jeho práce líbí, na druhé setkání ale přinesl scénáře a vypuklo opět peklo. "Začal na mě zničeho nic ječet že tam dělají lidi které si tam najal a že ho ochcávám a podobně," popisuje bývalý zaměstnanec.

Na třetí poradě podle svých slov seděl venku za dveřmi a dovnitř ho vůbec nepustili, načež se rozhodl že skončí. Do pořadů ale podle jeho slov Soukup nezasahuje, jako investor sice věděl co chce, jeho tým měl ale volnou ruku v práci.

Proč začal moderovat mnoho vlastních pořadů ale neví. Domnívá se, že za tím mohl stát nedostatek peněz, ale i touha po tom být vidět. Zároveň si myslí, že jeho politické smýšlení je úplně jiné, než jaké prezentoval v televizi.

"Nikdy mi nepřišlo, že by byl unešenej z Okamury a z podobných lidí. Ví ale, co je cílovka, to si uvědomil a šel po nich," uvedl s tím, že Soukup není hloupý a ví co dělá, a proto lidem naservíroval to, co chtěli slyšet.

Podle Smazala má znalosti z různých oborů, o samotné televizní tvorbě ale údajně moc neví. Nepopírá ani to, že televize Barrandov je ve finanční tísni, úplně to ale potvrdit nemůže.

Sám má jen starší zkušenost, kdy na televizi působil jako herec, který na výplatu čekal skoro půl roku. "Čtyři pět měsíců mi neplatili faktury, a to šlo o malý částky, třeba 5000 korun. Ale to jsem dělal přes externí produkci, takže jim mohli zaplatit a oni neposlali peníze, to já nevím," přiznal.

V případě práce scénáristy se ale nesetkal s tím, že by mu peníze nechodily včas. Nedomnívá se ale, že by Soukup lpěl na tom, aby televizi Barrandov zachránil. Má tolik zdrojů příjmů, že by televizi podle Smazala mohl nechat potopit.

Poté, co z Barrandova odešel, prošel televizí Nova i Primou a přišlo mu, že se snaží Barrandov napodobit. Soukup totiž produkoval levné pořady, které lidé sledovali. Zájem o ně ale postupně opadl.

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor)