Sexy vražedkyně Čvančarová, Plodková a Siposová v seriálu Černé vdovy? Lidé se zlobí! Ostatní postavy jsou jen do počtu

seriál Černé vdovy 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. února 2019 16:22 | Aktualizováno: 20. února 2019 11:47

Televize Prima v neděli odvysílala první díl netrpělivě očekávaného seriálu Černé vdovy. Premiéra prvního dílu měla sice obrovskou sledovanost, diváci ale dávají jasně najevo, že příliš nadšení nejsou!

Trojici žen mají společné hned dvě věci - přátelství a firmu, ve které pracují jejich tři manželé. A i když jsou stále mladé, už si se svými protějšky užily své. Johanu (Jitka Čvančarová) manžel bil, Renatin (Jana Plodková) manžel se z ničeho nic začal chovat jako gangster, co schovává doma pistoli a Veroničin (Lucia Siposová) manžel odmítá se svou ženou spát a v šuplíku pod postelí schovává lechtivé časopisy s obrázky pánů.

Když se tedy tyto tři páry vydají společně na chatu k jezeru někde na Moravě, vymyslí kamarádky plán. Svých manželů se zbaví pomocí bomby, kterou umístí na jejich člun. A když pak loďka uprostřed jezera vybuchne, tváří se překvapeně a zdrceně. Brněnský detektiv Olin Nekula v podání Bolka Polívky, který případ vyšetřuje, ale brzy zjistí, že nešlo o nešťastnou náhodu. Tak stručně shrnuje děj televize Prima, která odvysílala první díl seriálu 17. února.

Řada diváků se na seriál, který je adaptací finské kriminální komedie, těšila. Dokazuje to i sledovanost prvního dílu! Podle MediaGuru jej sledovalo 1,56 milionu diváků, čímž se nový seriál postaral o nejlepší výsledek večera i celého dne.

Jenže následné reakce jsou zatím rozporuplné! „Tak podle mě je to ptákovina, každopádně je taková ta oddechovka, při který člověk prostě vypne a na nic nemyslí... viděl jsem horší seriály (od nás i ze zahraničí), a jelikož mám zrovna takový náročnější období, kdy mi vyhovuje si prostě jen tak na tu hodinku jednou za tejden sednout k bedně a nepřemýšlet nad ničím extra s flaškou pivka, dávám tomu tři hvězdy (alespoň první díl). Svůj účel to zatím splnilo...“ poznamenal jeden z diváků v diskuzi na stránkách Česko-slovenské filmové databáze (CSFD).

A i když má jít o kriminální komedii, některým moc zábavná nepřijde. „V čem má bejt vtip toho seriálu jste někdo pochytil?“ diví se další z diváků.

Další seriálu nepředvídají dlouhou životnost – alespoň ne v hlavním vysílacím čase. „Nějakou dobu jsem si myslel, že koukám na ČT na nějakou obdobu Doktora Martina….Spíš neškodná zábavná, k žehlení či vaření (ale to by měla jít někdy odpoledne, však čítám že k tomu brzo dojde),“ nešetřil kritikou další z těch, kteří k televizi v neděli usedli.

„Všechno, ale úplně všechno špatně. Další seriálová katastrofa dnešní doby. Podstatně horší než seriály z doby před sametem. Ty byly sice ovlivněny dobou, ale na většinu z nich se dalo dívat,“ postěžoval si další zklamaný Čech.

„Jako takhle - úplný průser to na poměry primy není. Vyloženě trapně působí až přehnaně kreténští pražští kriminalisté, kteří se na návštěvníka z Brna dívají jako na pračlověka, který se k nim dostal časovým portálem,“ kritizuje postavy další z diskutujících na ČSFD.

Hodnocení seriálu zatím hovoří jasně. Po prvním odvysílaném dílu seriál na ČSFD získal pouhých 37 procent. 

Témata: seriál Černé vdovy TV Prima seriály