Hit internetu! Schválně, jak toto písmeno píšete vy?

Facebook

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. ledna 2019 18:15

Písmeno X je zdánlivě nejlehčím písmenem v české abecedě. Ať už psací nebo tiskací, napsat ho zvládne i malé dítě, a většinou se nad ním nikdo ani trochu nepozastaví. Nyní ale tento symbol vyvolal na internetu vášnivé diskuze a hádky.

Kolika způsoby byste dokázali napsat písmeno X? Předpokládejme, že každý zná minimálně jeden, tedy ten, na který je zvyklý. Pravděpodobně by vás hned napadly i další tři, tedy z opačného směru a z opačné strany, než původně píšete.

Způsobů, jak toto písmeno napsat, ale existuj nejméně osm. Upozornila na ně umělkyně Sixers Smasey a její nevinný dotaz na twitteru vyvolal bouřlivou diskuzi, do které se zapojily desítky tisíc lidí.

Also this is so interesting to me - which way do you draw an X? Colored line being the first stroke pic.twitter.com/a0WTl8WT7P

— sixers smasey (@SMASEY) 20. ledna 2019

Obrázek ale samozřejmě nezůstal jen tam. Jak je na internetu zvykem, mnoho lidí jej převzalo a budí vášně i na sociálních sítích mezi českou populací. 

Lidé se nejen svěřují s tím, který způsob používají oni, ale dohadují se i o tom, který je nejlepší, nejrychlejší nebo nejméně či nejvíce krkolomný. O vášně tak není nouze.

O hádky se také starají lidé, kteří se domnívají, že jejich způsob zápisu je tím jediným správným. A jak upozornil Daily Mail, neakceptují, že na jiný způsob jsou zvyklí lidé v Americe, kde píší X jako dvě čáry vedoucí z vrchu dolů, a například v Británii, kde jej píší jako dva odlišně.

Témata: internet Facebook