Vstup v šatech zakázán! Unikátní nápad naháčů totálně pohořel!

Nudistická restaurace zeje prázdnotou

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

12. ledna 2019 13:41

Nudistické pláže dnes najdeme na každém rohu, co ale takhle třeba nudistická restaurace? Že to zní jako sen? Naopak. Jediná nudistická restaurace v Paříži kvůli nedostatku zákazníků po roce a čtvrt v únoru zavře. Nikdo do ní totiž nechodí.

Restaurace O'Naturel v sedmém pařížském obvodu si vzala za vzor podobná zařízení v Londýně, Tokiu a Melbourne a své brány otevřela za velkého zájmu médií v listopadu 2017.

Jednotlivé stolky jsou v ní oddělené závěsy kvůli soukromí - v O'Naturel to vypadá jako v každé jiné restauraci. Stolky pro dva stojí v těsné blízkosti. Kvůli hygieně jsou ale na židlích potahy na jedno použití. Hosté si po vstupu odloží v šatně, jdou se posadit a jedí nazí. Za předkrm, hlavní jídlo a dezert zaplatí 40 až 50 eur (1000 až 1300 korun). Aby však místní obyvatelé neutrpěli při pohledu do oken podniku šok, jsou okna zakrytá neprůhlednými závěsy.

Předseda pařížského sdružení naturistů Cédric Amato uvedl, že jej neúspěch konceptu nepřekvapil. Podle něj je na podnik podobného ražení "příliš brzy" a není zkrátka dost lidí, kteří by se rozhodli povečeřet nazí uprostřed metropole. Městský nudismus by se podle něj měl ubírat cestou krátkodobých akcí typu naturistické návštěvy pařížského muzea Tokijský palác v květnu 2018.

Problémem restaurace O'Naturel je podle něj i nedostatek štamgastů. "Svléknout se a jít jíst, to člověk nedělá každý den," řekl Amato. Podnik prý má navíc špatnou polohu, nachází se totiž v rezidenční čtvrti a nedisponuje letní zahrádkou.

Témata: Nudismus Francie