Naprostá s****a! Česká televize schytává další rány kvůli pohádce Kouzelník Žito!

Česká televize

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. prosince 2018 14:14

O tom, jak štědrovečerní pohádka Kouzelník Žito, kterou odvysílala Česká televize na Vánoce, pobouřila veřejnost, jsme vás na serveru stars24.cz již informovali. Nálož kritiky ale nekončí, naopak lidé využívají každou příležitost k tomu, aby pohádku televizi doslova omlátili o hlavu.

Je jedno, jaký příspěvek Česká televize zveřejní na sociální síti, diskuze se vždy stočí k tomu samému tématu. Za posledních tři dny se na internetu nežije ničím jiným tak silně, jako pohádkou Kouzelník Žito.

Ta propadla v recenzích a i na Československé filmové databázi si drží velmi slabých zhruba 20 procent. Více ale dávají lidé průchod svému rozhořčení na sociální síti.

Tak například v pod příspěvkem, kdy televize lákala na Tři oříšky pro Popelku, se objevily komentáře jako: "Raději 100x vidět Popelku než ještě jednou Žita!" Nebo: "Včera jednoznačně nejlepší pohádka. Kouzelník Žito, prom mne milovníka pohádek jeden velký propadák." Případně: "Konečně pohádka. Po té sračce Kouzelník Žito."

Stačí zabrousit pod jakýkoliv jiný příspěvek a výsledek bude vždy stejný: "Co to jako mělo být? Pohádka? Nezáživná hrůza, musela jsem přepnout jinam a počkat,až přijde ta opravdová krásná pohádka Tři oříšky pro popelku."

Mnoho lidí se ale začíná obracet i proti televizi samotné. "Tohle se opravdu nepovedlo. Tohle je přesně televize veřejné služby. Za peníze daňových poplatníků si dělá co chce ať výsledek jakýkoli. Naštěstí vánoce nejsou jen o sledování televize," napsal například jeden z diskutujících.

Rozhořčení lidí svědčí o jediném. Česká televize už dlouho nepřinesla na Štědrý den pohádku, která by diváky opravdu zaujala. Vylepšit se to pokusila včerejší slovenská pohádka O zakletém králi a odvážném Martinovi, která dopadla o poznání lépe. Najdou se ale i tací, kterým tento snímek rovněž nesednul.

Témata: film Kouzelník Žito Česká televize