Tajemství prezidenta Bushe, která si vzal do hrobu? UFO a 10 let posílal dárky chlapci z Filipín

George Herbert Walker Bush, bývalý 41. prezident Spojených států v letech 1989–1993.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. prosince 2018 16:46 | Aktualizováno: 20. prosince 2018 21:53

Americký ufolog tvrdí, že George Bush starší znal pravdu o existenci UFO. Místo toho, aby ji veřejnosti odtajnil, si ji však vzal s sebou do hrobu. Lidé by prý „nedokázali pravdu unést“.

Steve Bassett, první registrovaný UFO lobbista ve Spojených státech, tvrdí, že byl George H. W. Bush ideálním kandidátem na odtajnění informací o existenci mimozemšťanů. Jako bývalý ředitel CIA a prezident měl podle něj veškerý přístup k utajovaným informacím.

„Výzkumníci se shodují, že George Bush starší by byl obeznámen se všemi informacemi týkajícími se mimozemského života, které by si sám přál získat,“ řekl Bassett pro deník The Sun.

Bassett si myslí, že ideální doba pro odhalení „pravdy“ byla v době, kdy byl Bush senior v prezidentském úřadu. „Pro vojenský a zpravodajský komplex (…) by byl ideálním „odhalujícím“ prezidentem. Studená válka skončila, a tak se objevila možnost ukončit celé to velice drahé a rozsáhlé embargo na pravdu,“ dodal. Ufolog však už nevysvětlil, proč tuto „pravdu“ od té doby neodhalil žádný jiný prezident.

Bush, údajně ještě jako ředitel CIA, prý odmítl vydat prezidentu Jimmy Carterovi informace, které po něm požadoval během brífingu 19. listopadu 1976. Bush prezidentovi řekl, že to nemusí vědět. Pokud ale chce, může požádat Congressional Research Service (CRS), aby mu připravili hlášení, uvádí The Sun. Kde Bassett informaci o konkrétním datu a tématu rozhovoru získal, neuvádí. Stejně tak je zarážející údajné odkazování prezidenta na CRS, která poskytuje analýzy pro členy Kongresu a ne pro prezidenta.

Carter, který se prý osobně rozhodl prozradit veřejnosti vše, co americká vláda o UFO ví poté, co sám zahlédl zvláštní světelný úkaz v roce 1969, se s Bushem jako ředitelem CIA rozloučil. „Carter ho brzy na to vyhodil. Můžeme se ptát – pokud hypotézy o mimozemském životě nejsou pravdivé, proč by Bush odmítl prezidentovu žádost?“, říká Bassett, který v roce 1996 založil Paradigm Research Group s cílem usilovat o „zveřejnění pravdy o mimozemském životě, kterou vláda stále tají.“ Stejně tak se samozřejmě můžeme ptát, proč bychom měli věřit Bassettovým závěrům a informacím.

V roce 1980, během politické kampaně, byl George Bush na existenci UFO dotázán jakýmsi novinářem. Odpověděl mu, že „Američané nedokáží pravdu unést“. O osm let později, během prezidentské kampaně, se ho na stejné téma zeptal UFO-nadšenec Charles Huffer. „Něco o tom vím. Vím toho poměrně dost,“ řekl mu Bush. Bassett to považuje za poměrně přesvědčivý důkaz, že Bush starší skutečně „něco věděl“. Možná však měl jen bývalý americký prezident větší smysl pro humor, nežli on.

Témata: George H. W. Bush