Řidič kamionu zboural český internet! Tenhle vzkaz asi nikdo nečekal

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. prosince 2018 16:13

Zimní měsíce jsou utrpením pro řidiče, a dvojnásob to platí pro řidiče kamionů. I přesto, že na ně ale lidé občas nadávají a naposledy si je vzala na paškál i vláda, která jim přičetla na vrub dlouhé kolony na zasněžené D1, stále jsou to řidiči jako všichni ostatní. A jak ukazuje vzkaz jednoho z nich, všichni jsou na stejné lodi.

Od nepaměti platí, že snad každý řidič osobního vozu si sem tam zanadává na kamiony. Jsou velké, pomalé, poškozují vozovku, a překáží ve chvílích, kdy jsou podmínky pro řízení špatné samy o sobě. To je hojně rozšířený názor, kterému stávající situace nepřispěla.

Po nedávných kolonách na D1, které podle ministra dopravy Dana Ťoka způsobili sami neukáznění řidiči, se internetem začala šířit nová nenávist vůči "kamioňákům", a to i přesto, že opozice poukázala na špatný stav dálnice a fakt, že ministerstvo nebo Ředitelství silnic a dálnic nebylo schopno si pohlídat, aby veškeré opravy skončily před prvním větším sněžením.

Skutečnost je ale jiná, než by se mohla zdát. Na sociálních sítích ji nastínil jeden z řidičů kamionu, který přiznal, že na ně lidé rádi nadávají. Přesto se zmínil o výhodě, kterou jim jejich velké stroje v porovnání s menšími osobními auty nabízejí, a sice možnost se například obsloužit, když stojí v zasněžené koloně.

Řidičům a především rodinám s dětmi proto vzkázal, aby se nebáli oslovit řidiče kamionu, pokud budou v zácpě něco potřebovat, například uvařit čaj nebo se jen zahřát. Následně vyzval, aby jeho příspěvek lidé sdíleli. A ti to udělali ve velkém.

Během několika dní si totiž facebookový post nasdílelo více než 30 tisíc lidí. A v komentářích se autor dočkal jak obdivu, tak slov díků.

Témata: Lidé nákladní doprava