V letadle našli za letu živé lidské srdce!

Letadla, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

17. prosince 2018 18:45

Ve Spojených státech zapomněli v letadle lidské srdce. Posádka si nákladu všimla až v polovině letu a kapitán stroj okamžitě nasměroval zpět. Orgán se tak podařilo do nemocnice dopravit včas.

Let společnosti Southwest Airlines číslo 3606 mířící ze Seattlu do Dallasu se musel ve vzduchu otočit a vrátit. Jeden z členů posádky si totiž po několika hodinách letu všiml, že někdo na palubě zapomněl „životně důležitou zásilku“ v podobě lidského srdce.

Orgán měl být dodán do jedné z nemocnic v Seattlu. Podle deníku Independent kapitán pasažérům oznámil, že se musí ihned vrátit zpět, aby mohlo být srdce „doručeno na místo určení ve stanoveném čase“.

Lidské srdce určené k transplantaci je totiž možné využít jen v průběhu několika hodin. Mluvčí společnosti Southwest Airlines informoval, že „bylo absolutně nutné dostat zásilku zpět v co nejkratším čase“.

Letadlo se nakonec stihlo na letiště v Seattlu vrátit včas. Žádná nemocnice se veřejně k incidentu nepřiznala. Pro pasažéry letu to však ještě nebyl konec. Po přistání se u stroje objevily mechanické problémy, a proto muselo být přistaveno nové letadlo.

Celkové zpoždění tak nakonec dosáhlo pěti hodin. Letecká společnost se za nepříjemnosti omluvila. „Upřímně litujeme nepohodlí, které bylo našim zákazníkům způsobeno tímto zdržením,“ řekl mluvčí aerolinek. „Nic pro nás není důležitější než bezpečí našich zákazníků a bezpečné doručení drahocenných nákladů, které každý den přepravujeme.“

Témata: letectví Letadla