Česko zasáhne katastrofa? Rok 2019 bude nejhorší v historii, varuje Nostradamova věštba!

Česká republika

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. září 2018 11:18

Michel de Nostredame zvaný Nostradamus byl spíše skeptik a lékař, než věštec. Přesto jsou jeho předpovědi považovány za přesnější než od jiných samozvaných věštců. Říká se, že dopředu predikoval například teroristické útoky, které se odehrály 11. září 2001 v New Yorku, nebo vraždu bývalého amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho. A rok 2019 bude podle některých výkladů jeho předpovědí pro Česko kritický.

Nostradamus je jednou z nejkontroverznějších postav historie. Sám nevěřil v Boha a dlouhá léta se věnoval medicíně. Těšil se ale všeobecné úctě a uznání, a to i u královského dvora. Poté se však vše změnilo, neboť v amatérském lékaři se opět rozhořela vášeň pro astrologii a medik vydal svá první proroctví založená na pozorování hvězd.

Problém v Nostradanových předpovědích ale spočívá především v nejednoznačnosti. Nesrozumitelnost věšteb se dá totiž využít k falešné interpretaci jeho výroků, jako tomu bylo v případě 11. září. Tento útok ve skutečnosti Nostradamus nepředpověděl.

Rozluštit Nostradamova slova je prakticky nemožné. v 16. století neexistovala jednotná typografie. Pravopis jednotlivých slov se od jednoho vydání k dalšímu mění, a může tak dojít k naprosté změně původního významu. Mnohé verše jsou navíc nepřesné a nejsou v nich zmíněna jména ani časy, lze tedy proto prakticky jakýkoliv příběh zasadit do jakékoliv doby.

Věštby, které se dnes na internetu prezentují jako Nostradamovy, tak ve skutečnosti předpověďmi být vůbec nemusí. Přesto jsou každý rok nacházeny nové a nové a čím více se blíží nový rok, tím více se jich objevuje. Výjimkou není ani ten letošní, resp. příští rok. Už nyní totiž lze najít na internetu řadu výkladů jeho předpovědí na rok 2019. A většina z nich se shoduje v tom, že pro Českou republiku bude tento rok kritický.

Podle některých výkladů Nostradamových předpovědí na rok 2019 se některé evropské země budou potýkat s povodněmi mimořádné velikosti. Mezi země, které budou nejvíce poškozeny, patří Maďarsko, Itálie, Česká republika a Velká Británie.

Evropské země i Spojené státy se také mají zabývat otázkami migračního rázu, ale i zvýšeného počtu teroristických útoků. Podle výkladů Nostradamových proroctví zasáhne náboženský extremismus na Blízkém východě řadu dalších zemí a války přinutí mnoho muslimů opustit svou zemi. Ti se mají pokusit nalézt nové útočiště v Evropě.

Nostradamus také podle výkladů předpovídá, že změny klimatu budou nadále ovlivňovat naši planetu a političtí vůdce se konečně globálně dohodnou na snížení emisí znečišťujících ovzduší. "Spatříme vodu stoupat země klesat pod ní," tvrdí věštec. Pro klimatické změny jsou typické a hurikány, které se vyskytují v různých oblastech Ameriky, a v roce 2019 se má objevit nezvyklé množství hurikánů té nejhorší kategorie.

Další výklady jeho předpovědí jsou ještě méně pravděpodobné. Nostradamus údajně tvrdil, že třetí světová válka bude trvat 27 let a vypukne poté, co bude papež zavražděn antikristem. Spojené státy se také údajně musí připravit na velké zemětřesení. S délkou větší než 500 mil zasáhne oblast mezi Kalifornií a Vancouverem.

O tom, jak daleko dokáží zajít věštci ve výkladu Nostradámových předpovědí, svědčí poslední nejčastěji se opakující predikce. Lidé prý budou moci mluvit se zvířaty a nejlepšími přáteli se jim stanou prasata. Lidé by se prý také měli dožívat 200 let a nalézt nový, globální jazyk.

Navzdory všem fantaskním předpovědím jsou ty výše zmíněné stejně nepravděpodobné, jako jakékoliv jiné. Přesto se už nyní hojně objevují na internetu a zaplavily anglické weby věnující se předvídání budoucnosti. Jelikož ale Nostradamovy předpovědi nejsou ve skutečnosti ani tak konkrétními předpověďmi, jako spíše dohady, nelze na duchovní úrovni potvrdit, že by se něco z toho mohlo opravdu stát. A na té vědecké už vůbec ne.

Témata: Česká republika Nostradamus věštby