Peklo na letišti! Fanynky pronásledovaly známého herce. Nad tím, co udělaly pak, zůstává rozum stát

letectví

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. září 2018 14:26

Obavy z porušení bezpečnosti na hlavním letišti v Thajsku vyvolal incident, při němž dvě ženy převlečené za letištní personál pronikly do zabezpečené letištní zóny. Na incident podle agentury AP místní úřady upozornil uživatel na twitteru.

Thajky chtěly na letišti v Bangkoku spatřit svůj idol - jihokorejského seriálového herce. Jedna z žen pak na instagramu zveřejnila příspěvek, v němž popsala, jak se obě Thajky převlékly za celnice a pronikly do uzavřených prostorů. Poděkovala také dvěma pracovníkům celní správy, kteří ženám zřejmě pomáhali.

Letištní úřady celý incident prověřují a vyšetřují i dva příslušníky celní správy. Vyšetřovatelé mimo jiné zjišťují, zda personál ženám půjčil kromě uniforem také své služební průkazy, a umožnil jim tak vstoupit do místnosti pro výdej zavazadel.

Oběma ženám hrozí až pět let za mřížemi a pokuta ve výši 100.000 bahtů (asi 67.400 korun).

Jihokorejský herec, který je v Thajsku velmi populární, přicestoval do země na setkání se svými fanoušky. Vstupenka na akci, která se konala minulou sobotu, stála 5500 bahtů (zhruba 3700 korun).

Na incident upozornil letiště jiný fanoušek jihokorejské hvězdy, který instagramový příspěvek zveřejnil na twitteru. Letiště už oznámilo, že hodlá vynaložit až 20 milionů bahtů (asi 13,5 milionu korun) na zlepšení bezpečnostních opatření.

Témata: Letiště obecně