Coca-Cola chce vyrábět léčivý nápoj z marihuany!

Coca - Cola

Autor: ČTK

17. září 2018 19:52

Americká společnost Coca-Cola jedná s kanadským pěstitelem marihuany Aurora Cannabis o výrobě nápojů s obsahem marihuany. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací to dnes uvedl kanadský portál BNN Bloomberg. Společnosti podle něho chtějí vyvinout zdraví prospěšné nápoje, které zmírní záněty, bolesti nebo křeče.

"Stejně jako řada jiných v nápojovém průmyslu i my se zajímáme o nepsychoaktivní kanabinoid CBD jako složku funkčních wellness nápojů," uvedla firma Coca-Cola. Dodala, že v tuto chvíli nebyla přijata žádná rozhodnutí a že další spekulace nebude komentovat. Podobně se vyjádřil i její kanadský partner. V samostatném prohlášení nicméně sdělil, že se o tyto nápoje zajímá a hodlá vstoupit na tento trh.

Partnerství Coca-Coly a Aurory by znamenalo první vstup významného výrobce nealkoholických nápojů na trh konopných výrobků.

Rekreační užívání marihuany už legalizovaly některé státy v USA, Kanada se chystá plně legalizovat používání konopí k rekreačním účelům příští měsíc.

S legalizací v dalších zemích světa tento tržní segment získává na přitažlivosti. Severoamerická pivovarská skupina Molson Coors Brewing letos oznámila, že bude vyrábět nápoje s obsahem konopí s firmou Hydropothecary, pivovar Corona zase investoval miliardy dolarů do kanadského podniku Canopy Growth.

Témata: Coca-Cola