Místo, na kterém se nesmíte stěhovat ani rodit? Úřady to zakázaly z tohoto důvodu!

Moře, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. září 2018 21:33

Brazilský ostrov Fernando de Noronha je zřejmě jediným místem na světě, kde mají ženy zakázáno rodit. Přesto tam před nedávnem přišla na svět jedna holčička. A byl z toho náležitý poprask.

Ostrov Fernando de Noronha leží 370 kilometrů východně od brazilského města Natal a žije na něm zhruba tři tisíce lidí.

Jelikož se na ostrově nenachází žádná porodnice, ženy tam rodit nesmí. Každá, která otěhotní, musí odplout na pevninu a porodit tam. 

Před nedávnem ale jedna žena poprvé po 12 letech toto nařízení porušila a porodila. Sama ale vůbec netušila, že je těhotná. Porodní bolesti na ni přišly doma zcela nečekaně a na svět dítěti pomáhal její manžel.

"Bylo to holčička a já byla ohromená," citoval matku server O Globo. Místní úřady potvrdily narození dítěte, které bylo převezeno do nemocnice.

Pro obyvatele ostrova to byl šok, následně ale vypukly bujaré oslavy. Po dlouhé době měli totiž možnost spatřit novorozence a každý, kdo mohl, se také přišel podívat.

Ostrov je známý především pro svou mořskou rezervaci, kde žije řada vzácných druhý ryb, ptáků a dalších zvířat. Proto platí na ostrově pravidlo o zachování stálého počtu obyvatel, aby nedošlo k ohrožení místní fauny a flory. Je tedy prakticky nemožné se na něj i přestěhovat.

Témata: Brazílie Moře