Lidé jsou v šoku! Muslimové hází po ulici kusy mrtvých zvířat!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. srpna 2018 18:47

Lidé zavolali na své sousedy úředníky z úřadu na ochranu životního prostředí poté, co zjistili, že muslimové mají na dvorku poházené syrové maso, které porcují na zemi na kusu plachty. O případu informují britská média.

Sousedé zalarmovali úředníky poté, co si všimli, co se děje na jednom z dvorků v Dagenhamu na východním předměstí Londýna. Není ale úplně jasné, zda muslimská rodina – oslavující svátek Eid al-Adha (svátek oběti) - zabila zvířata doma.

Julia McClenaghanová (62), z jejíhož bytu je výhled přímo na dvůr, uvedla: „Zdá se, že je to jedno z nejméně hygienických míst, kde se připravuje maso. Používali starý hadr k otírání svých nástrojů."

Žena, která žije na pozemku, potvrdila, že se takto rodina připravovala na svátek, popřela ale, že by se dopustila nějakého zločinu.

Deník The Sun poukazuje na to, že muslimské rodiny kvůli svátku tradičně obětují kozu nebo ovce a následně je porcují. „V dnešní době je ale mimořádně neobvyklé, aby to dělali doma,“ píše list s tím, že tohle má obvykle na starosti řezník.

Mohamed Shafiq, generální ředitel Ramadhanovy nadace, trvá na tom, že rodina neudělala nic špatného, když praktikovala své náboženství. Případem se nicméně zabývají úřady.

Témata: Lidé Muslimové