Ožrala, vidlák, chce se z něj zvracet! Píseň o smrti Zemana šokovala Čechy!

Miloš Zeman

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. srpna 2018 14:38

Písničkář Jaroslav Hutka se postaral o rozruch svou pístní Miloš a zubatá. V ní se velmi tvrdě naváží do českého prezidenta Miloše Zemana. Píseň, ve které se zpívá o smrti Zemana, vyvolala vlnu kritiky.

„Pusto a prázdno jde po Česku, lid zalez kamsi do sklepa. Země se změnila v grotesku a z Hradčan už je jen žumpa. Miloš je zhroucený a oči v sloup, z cigaret zvedá se štiplavý čoud, člověku je z toho hanba,“ pěje písničkář ve své písni.

„Masaryk v hrobě se obrátil, zařval, co je to za chlapa, a na Zubatou se obořil, kde se zase dneska fláká. Miloš je zhroucený a oči v sloup, z cigaret zvedá se štiplavý čoud, Zubatá už na Hrad chvátá,“ pokračuje píseň o české hlavě státu.

„V královských hrobkách to hartusí, opilec a vlastizrádce ovarem, sádlem vše zamastí, Karlovi chce se z něj zvracet, Miloš je zhroucený a oči v sloup, z cigaret zvedá se štiplavý čoud. Kosa teď dopadla prudce,“ dodává Hutka.

Zeman však nebyl jediný, koho Hutka v písní jmenovitě zmínil. „Sprosťák a ožrala, blemci blemt, tlučhuba, vidlák a chvástal, Vždyť to byl náš český prezident, arcibiskup Duka zalkal,“ zpívá s odkazem na českého arcibiskupa Dominika Duku.

„Lebka praskla, mozek odkryla, kladivo, srp, rudá hvězda. Na maják šplouchala tequila, v podvěsku kremelská brázda, Miloš je zhroucený a oči v sloup, z cigaret zvedá se štiplavý čoud, hotovo, konec a basta. Andělé šťastní a radostní, zpívají václavský chorál, zubatá na káře pohřební, dělá po dláždění randál. Miloš je zhroucený a oči v sloup, z cigaret zvedá se štiplavý čoud. Zubatá mává nám nazdar,“ dodává Hutka.

Píseň vyvolala hodně kritické reakce. „Aniž bych se chtěl jakkoliv více zabývat obsahem laciného popěvku, skutečně mě mrzí, když nenávist a zášť proti Dukovi či jiné lidské bytosti zbaví člověka nejen zábran, ale i obyčejné lidské soudnosti do té míry, že svým vystupováním nakonec popře i svou vlastní lidskou důstojnost a integritu,“ komentoval Hutkův hudební počin Dominik Duka.

„Pan Hutka mi nikdy nebyl moc sympatický. “Revoluční” Náměšť mi vždy přišla hrozné patetická. Tohle je velká slabota.....a nedůstojná,“ poznamenal poslanec ČSSD Jan Chvojka.

Negativní reakce vyvolala skladba i na sociálních sítích. „Zemana fakt nemusím, ale Hutka dokázal najít nové dno,“ postěžoval si jeden z diskutujících. „To si tak zřejmě myslíte, jak krásnou píseň jste složil, ale ve skutečnosti akorát klesnete ještě na nižší úroveň než ten, o kterém ta píseň je. I když on teda autor tu úroveň moc vysoko nemá už déle...“ přidal se další.

Témata: Miloš Zeman Jaroslav Hutka