Vteřiny před katastrofou: Pes za letu otevřel zavazadlový prostor letadla!

Letadla, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. července 2018 20:25

Letadlo Boeing 737 z Petrohradu muselo v neděli nouzově přistát na moskevském letišti Šeremeťjevo, když se ve výšce 4000 metrů pilotům v kokpitu rozsvítila kontrolka signalizující otevřený zavazadlový prostor. Posádka úspěšně přistála, nikomu se nic nestalo. Až poté vyšlo najevo, že dveře zavazadlového prostoru uvolnil malý pes, který nebyl v kleci řádně připoután, napsal dnes server Newsru.com.

Pes přehryzal vnitřní přepážku, čímž způsobil, že se otevřela přední část dveří zavazadlového prostoru. Ty se ale pootevřely pouze natolik, že se pes nimi neprodral - a tak zůstal naživu.

Incidenty s přepravovanými zvířaty nejsou podle serveru v Rusku žádnou výjimkou. Například v únoru pracovníci zemědělské inspekce na letišti v Chabarovsku při mezipřistání zkonfiskovali živou lvici, která měla namířeno z Penzy do města Zeja v Amurské oblasti - ale bez jakýchkoliv dokumentů. Vlastníci později tvrdili, že na doklady zapomněli.

Celníci na moskevském letišti Domodědovo zase loni v zimě v ruksaku pasažéra z Dubaje objevili 285 ještěrek, chameleonů a různých brouků; 12 z nich let nepřežilo. Cestující tvrdil, že je koupil na trhu za 150 dolarů (3300 Kč). O rok dříve v zavazadlech jiného cestujícího našli celníci tři desítky plazů - a pasažér tvrdil, že jde o domácí mazlíčky.

Témata: letectví Letadla Psi