Vražda v Tunisku: Zvrat v případu? Ukazuje se, co se dělo ještě před dovolenou!

Tunisko

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. července 2023 13:27

V případu mrtvého turisty v Tunisku se objevují nové informace, které poukazují na plánování vraždy již před odjezdem na dovolenou. Podle mluvčího tamního soudu se ukazuje, že třiapadesátiletá žena měla vraždu svého manžela promyšlenou už v České republice. Dosavadní vyšetřování naznačuje, že údajně muže udusila a sama se k činu později přiznala.

Obviněná žena je momentálně ve vazbě a zatím není jasné, zda bude souzena v Tunisku nebo v České republice. Nové informace, které naznačují plánování vraždy ještě před odjezdem na dovolenou, přináší do případu nový zvrat.

Odborníci podle CNN Prima News vysvětlují, že mezi obyčejnou vraždou a vraždou s předchozím rozmyslem existuje významný rozdíl, zejména co se týče přísnosti trestu.

Plánovaná vražda může vést k dlouhodobějšímu vězení, až na 20 let za mřížemi. V České republice za vraždu hrozí až 18 let vězení, přičemž úsudek soudce se může lišit v závislosti na okolnostech a případně na tom, zda byla žena obětí domácího násilí.

Podle informací z rodiny obviněné ženy se tvrdí, že dlouhodobě trpěla domácím násilím a uváděla, že vraždu ospravedlňovala udušením, což bylo vyvoláno právě tímto násilím. Tento aspekt může hrát klíčovou roli v procesu soudního projednání, a soud může přihlédnout k jejímu stavu a rozhodnout o možném nižším trestu.

Tuniská policie nemá pravomoc nutit české svědky k výpovědi. Pokud bude chtít případ dále prošetřovat, bude muset spolupracovat s českými úřady, aby získala potřebné informace a svědectví. Vyšetřování pokračuje, a celý případ zůstává nadále pod drobnohledem. 

Témata: Tunisko Vražda