Vondroušová dosáhla úžasného vítězství, komentují Wimbledon čeští politici

Petr Pavel

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. července 2023 21:15

Historický úspěch Markéty Vondroušové nezůstal bez odezvy. K vítězství na turnaji ve Wimbledonu české tenistce gratulují přední čeští politici, v čele s prezidentem a premiérem.

Český tenis má po sobotě na svém kontě připsaný další veliký úspěch. Postarala se o něj čtyřiadvacetiletá Markéta Vondroušová, které se jako první hráčce v historii legendárního grandslamového turnaje ve Wimbledonu povedlo coby nenasazené vyhrát celý turnaj.

Stalo se tak poté, co ve finále porazila ve dvou setech 6:4 a 6:4 šestou nasazenou Tunisanku Uns Džábirovou. Po Janě Novotné (1998) a Petře Kvitové (2011 a 2014) se tak Vondroušová stala čtvrtou Češkou od roku 1993, která slavný travnatý turnaj ovládla.

Neuvěřitelná cesta k historickému vítězství na #Wimbledon . Blahopřeji Vám, Markéto. Jsme na Vás pyšní.

— Petr Pavel (@prezidentpavel) July 15, 2023

Historický úspěch české tenistky nezůstal bez odezvy a sociální sítě se plní gratulacemi. "Neuvěřitelná cesta k historickému vítězství na Wimbledonu. Blahopřeji Vám, Markéto. Jsme na Vás pyšní," napsal na twitteru prezident Petr Pavel.

Blahopřeji Markétě Vondroušové k úžasnému vítězství ve Wimbledonu. Je obdivuhodné, co jako nenasazená hráčka dokázala! Skvělá reprezentace českého tenisu a ČR. 🇨🇿

— Petr Fiala (@P_Fiala) July 15, 2023

"Blahopřeji Markétě Vondroušové k úžasnému vítězství ve Wimbledonu. Je obdivuhodné, co jako nenasazená hráčka dokázala! Skvělá reprezentace českého tenisu a ČR," přidal se premiér Petr Fiala.

Naprostá pecka! Další z řady českých vítězek Wimbledonu. 🤩💪Obrovská gratulace a poděkování Markétě Vondroušové i jejímu týmu. https://t.co/g6sVgSePS9

— Markéta Pekarová Adamová (@market_a) July 15, 2023

"Naprostá pecka! Další z řady českých vítězek Wimbledonu. Obrovská gratulace a poděkování Markétě Vondroušové i jejímu týmu," napsala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Geniální, neskutečný, úžasný!!! Obrovská gratulace @VondrousovaM k vítězství na Wimbledonu! Všichni jsme na vás hrdí a děkujeme za skvělou reprezentaci České republiky 🥇👏🇨🇿

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) July 15, 2023

"Geniální, neskutečný, úžasný!!! Obrovská gratulace k vítězství na Wimbledonu! Všichni jsme na vás hrdí a děkujeme za skvělou reprezentaci České republiky," napsal expremiér a šéf opozičního hnutí ANO Andrej Babiš.

Témata: Markéta Vondroušová Petr Pavel Petr Fiala (ODS) Markéta Pekarová Adamová Andrej Babiš