Drama při natáčení: Na štáb Netflixu zaútočil žralok!

Žraloci

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. června 2023 22:09

Během produkce svého nového dokumentárního projektu zaměřeného na divokou přírodu na Havaji se štáb Netflixu při natáčení na své lodi setkal s nečekanou situací, kdy byl konfrontován s útokem žraloků tygřích o délce přibližně 15 stop. Informuje web BusinessInsider.

Během natáčení druhé série úspěšného klimatického dokumentárního pořadu Our Planet, kterou namlouvá známý britský přírodovědec David Attenborough, filmaře napadli žraloci tygří. Stejný druh paryby na začátku června usmrtil v egyptské Hurghadě mladého Rusa.

Producent a režisér dokumentární série Toby Nowlan poskytl rozhovor serveru RadioTimes.com, ve kterém sdílel podrobnosti o incidentu, který se stal během natáčení v Pacifickém oceánu severně od Havaje. Nowlan popsal, že během práce na projektu se natáčecímu týmu přiblížili tygří žraloci. „Původní nápad byl natočit podvodní záběr, jak žraloci tygří čekají v mělké vodě na albatrosy laysanské," řekl producent seriálu Huw Cordey serveru The Sun v nedávném rozhovoru. Při natáčení scén s albatrosy laysanskými, ptáky podobnými rackům, se filmový štáb na nafukovacích člunech rozhodl získat i podvodní záběry. Avšak jejich snahu narušily překvapivě paryby. Režisér Toby Nowlan vyprávěl, že najednou se ve vodě objevila formace ve tvaru písmene "V", která se nebezpečně blížila k jejich člunu. V tu chvíli se žralok tygří vynořil z vody a začal napadat člun, až vykousal v člunu díry. Celá situace vyústila v dramatickou scénu, kterou Nowlan popsal jako "explozi" na lodi. "Když tito predátoři zaútočili, působilo to, jako něco z Čelistí," řekl Cordey.

Témata: žraloci Netflix