Hudební svět má novou hvězdu! Chorvatská dívka pro sebe ukradla The Voice, vystoupit musela dvakrát!

Emma Filipović

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. května 2023 13:43

Nizozemská hudební soutěž The Voice je díky svým mutacím známá po celém světě včetně Česka. Její dětská verze, The Voice Kids, se stala v Německu hitem poté, co v rámci úvodního slepého konkurzu vystoupila chorvatská dívka Emma. Její vystoupení porotu uchvátilo natolik, že jej musela téměř okamžitě zopakovat.

14letá Emma Filipović dokázala porotce o svém talentu přesvědčit během prvních 30 sekund, většina porotců ale červené tlačítko stiskla prakticky okamžitě. Není divu, dívka má skutečně hudební talent a její vystoupení bylo prakticky bezchybné.

O tom byli přesvědčeni i porotci, kteří si vyžádali opakování. A tak Emma, tentokrát v duetu, musela píseň Mockingbird od slavného rappera Eminema, zazpívat ještě jednou. Tentokrát se k ní přidal porotce a španělsko-německý zpěvák Álvaro Soler.

Emma, která žije ve Vídni, má chorvatské předky, a podle tamních médií prakticky "ukradla" celou show sama pro sebe. Video s jejím vystoupením se stalo okamžitě trendem a během několika hodin nasbíralo milion zhlédnutí. Nyní jich má na kontě 11 milionů a číslo dál stoupá.

Podobný poprask vyvolal s písní od Eminema před šesti lety téměř slepý Vincent Vinel. Ten svým podáním písně Lose Yourself ve francouzské verzi The Voice vyrazil dech porotě, v níž seděl například slavný zpěvák Mika. I tehdy si porotci od mladíka trpícího strabismem, tedy syndromem zkřížených očí, vyžádali ještě jednu píseň. Video s jeho vystoupením má téměř 170 milionů zhlédnutí a patří mezi nejúspěšnější videa z této soutěže.

 

Témata: Emma Filipović