Velikonoce slavných politiků! Jak tráví svátky nový prezident a další?

Petr Pavel

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. dubna 2023 11:27

Velikonoce jsou tady a nejeden z nás je prožije v rodinném duchu. Jak je ale tráví například čeští politici?

Pro prezidenta Pavla jsou Velikonoce svátky o pohodě a radosti ze začátku jara. "Snad to podobně vidí i naše Micka," uvedl na facebooku. "Rádi bychom vám popřáli, abyste Velikonoce strávili v prostředí, kde načerpáte energii, a s lidmi, které máte rádi," dodal prezident.

Hezké svátky popřál občanům premiér Petr Fiala. "Velikonoční svátky mám opravdu rád, a to nejen proto, že symbolizují naději vzkříšení, ale také proto, že jsou během jednoho z nejkrásnějších období celého roku. Přeji vám všem, ať nadcházející sváteční dny strávíte se svými blízkými, ať je prožijete co nejlépe," uvedl na sociálních sítích.

"K jaru patří zrození a já v ruce držím vajíčko, které nám připomíná velikonoční svátky, svátky jara, svátky zrození," uvedl předseda Senátu Miloš Vystrčil. "Já jsem rád, že si všichni můžeme vybrat, jakým způsobem budeme velikonoční svátky slavit," dodal.

Na twitteru ještě uvedl, že pro něj nejsou Velikonoce jen o slavení jara a zrození, ale také o péči jeden o druhého. "Vzpomeňme si na to a pomáhejme si," napsal.

Vážení přátelé, přeji vám všem, ať sváteční dny strávíte se svými blízkými a prožijete je co nejlépe. pic.twitter.com/VOYf1WWRFI

— Petr Fiala (@P_Fiala) April 7, 2023

Místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová pojala velikonoční přání netradičně. "Tradice jsou krásná věc a k naší kultuře patří. Je ale důležité, aby jejich oslava byla dobrovolná a nikomu nezpůsobovala trápení.Při pomlázce se bohužel často stává, že ženy dostanou výprask proti své vůli. Nebo jsou šlehány tak hrubě, že jim zůstávají bolavé modřiny nebo šrámy. Koledníci se občas chovají nevhodně také kvůli posilnění alkoholem, kdy pak neznají míru," napsala na twitteru.

"Tento problém se ale netýká jen žen. I spousta mužů nemá koledování v oblibě, protože se při něm necítí dobře. Dělají to jen kvůli společenskému tlaku. Řešení je jednoduché. Nedělat nic, s čím druhý nesouhlasí. A užít si Velikonoce tak, aby si je s námi mohli užít i všichni ostatní. Tak požehnané svátky a hodně radosti!" dodala.

Dovolte mi Vám popřát krásné velikonoční svátky. 🐣 Pro mě nejsou jen o slavení jara a zrození, ale také o péči jeden o druhého. Vzpomeňme si na to a pomáhejme si. 🙏 pic.twitter.com/bKQNR0Tu1C

— Miloš Vystrčil (@Vystrcil_Milos) April 7, 2023

Místopředseda Sněmovny Jan Skopeček pojal přání formálněji. "Velikonoční svátky jsou v dnešní uspěchané době příležitostí zpomalit a zamyslet se. Vzpomeňme na křesťanské kořeny naší evropské civilizace a hodnoty, které nás spojují," napsal.

Se svým prožíváním Velikonoc se pochlubil i řeporyjský starosta Pavel Novotný. Ten se rozhodl poprvé v životě uplést pomlázku. Na twitteru se pochlubil fotografiemi, jak se mu povedla.

Zkušeně jsem si vyrobil pomlázku. Poprvé v životě. Krásná! pic.twitter.com/vmbLiQVSHy

— Pavel Novotný 🇨🇿 (@PavelNovotnak) April 8, 2023

Témata: Velikonoce Petr Pavel Petr Fiala (ODS) Miloš Vystrčil (ODS)