Jana Zwyrtek Hamplová v nemocnici: Co se senátorce stalo?

Jana Zwyrtek Hamplová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. prosince 2022 8:52

Senátorku Janu Zwyrtek Hamplovou musela v týdnu odvézt odvezla během schůze horní komory Parlamentu záchranná služba do nemocnice. Senátorce se totiž udělalo nevolno. Na sociální síti poté uvedla, že jejímu stavu nepomohly "hrubé narážky lidí typu Láska".

Senátorku ze Senátu převezli záchranáři do Ústřední vojenské nemocnice. Podle nich ztratila vědomí, ale byla mimo ohrožení života. Záchranáři ji ošetřili, zajistili, a pak převezli k další péči.

Senátorce se mělo udělat nevolno během neformálního jednání výboru. K celé věci se následně vyjádřila na svém facebooku, kde uvedla, že byla z nemocnice propuštěna.

"Vše vypadající zpočátku asi dost vážné se naštěstí vyloučilo, nicméně mi moje paní doktorka zvedla varovně prst - a připomenula mi, že mi není už třicet, a že i odpočívat se občas musí. A že nemusím zachraňovat svět… Tak jsem udělala (s úlevou, že naštěstí to dopadlo tentokrát dobře), bonmot - že svět už jsem škrtla z diáře, že mi stačí zachraňovat Českou republiku," uvedla senátorka, o které se hovoří jako o šiřitelce dezinformací a podporovatelce Ruska.

"Nápor dvou směn dvě léta se ozval, naštěstí “jen“ vyčerpání a zdvižený prst. Ono i ty hrubé urážky lidí typu Láska nepřidají. Přitom jen slušně říkám své názory. Oni to neumí. Jen útočí," dodala s odkazem na senátora Václava Lásku.

Ten následně reagoval na její slova sociální síti: "Senátorka Hamplová dala svoji včerejší zdravotní indispozici do souvislosti s tím, že jsem jí v diskuzi na plénu řekl otevřeně svůj názor. V důsledku toho mi její fanoušci teď ve velkém vyhrožují. Zajímavá taktika, která mě ale nezastaví v tom, říkat lidem své názory do očí."

Témata: Jana Zwyrtek Hamplová