Jeffrey Dahmer: Netflix šokuje dalším seriálem, pojednává o odporném vrahovi

Představitel Jeffreyho Dahmera v seriálu Monstrum.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

7. října 2022 12:00

Nejsledovanější počiny Netflixu z poslední doby vyvolávají opravdu různorodé reakce. Už jsme informovali, jak těžce se někteří lidé smiřují s vyobrazením Marilyn Monroe v Blondýnce. Do toho přišla streamovací platforma se seriálem o jednom z nejodpornějších sériových vrahů.

Řeč je o vesměs kladně hodnoceném seriálu Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera, což je americký sériový vrah, který od svých osmnácti let zavraždil mezi lety 1978 až 1991 sedmnáct mladých mužů 

Dobře vypadající a nadprůměrně inteligentní pracovník čokoládovny v noci obcházel černošské gay bary a náhodně si vybíral své oběti, především černošské a asijské homosexuály. 

Dahmer byl dopaden poté, co se jedné z obětí podařilo uniknout a alarmovat policii. Kriminalisté byli z návštěvy nechvalně proslulé garsonky číslo 213 v šoku. V pokoji byl sud se čtyřmi lidskými trupy, v ledničce dvě hlavy, přičemž dalších sedm vrah uvařil. 

Sériový vrah byl odsouzen k doživotnímu pobytu za mřížemi. Trestu smrti vzhledem k legislativě státu Wisconsin unikl, ale v podstatě ho nad ním vykonali spoluvězni. 28. listopadu 1994 byl ve vězení napaden a mnohačetným zraněním podlehl. 

Témata: Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera (seriál) Jeffrey Dahmer