Kšefty se smrtí královny? Server musel zasáhnout, ve hře byly miliony!

Královna Alžběta II. zemřela 4

Autor: ČTK

19. září 2022 18:15

Portál eBay o víkendu zakázal prodej papírových pásků na zápěstí, které jejich majitele opravňovaly postavit se v Londýně do fronty a na vlastní oči spatřit rakev se zesnulou britskou královnou Alžbětou II. Někdo ze zájemců byl ochoten nabídnout i 70.000 liber (téměř dva miliony Kč).

Prodávající tyto pásky nabízeli jako upomínkové předměty. Lidé měli v Londýně možnost poklonit se královně u její rakve od poloviny minulého týdne do dnešního rána a každý den měly tyto pásky jinou barvu. Je na nich vyznačeno, že jsou nepřenosné a že negarantují vstup do Westminsterského sálu, kde byla rakev umístěna.

"Tyto položky jsou v rozporu s naší politikou, proto je odstraňujeme," uvedla prostřednictvím svého tiskového oddělení společnost eBay k nabídce papírových pásků. Některé z nich se na webu eBay v neděli ráno ještě objevovaly jako nově přidané, link na aktivní aukci ani na přímý prodej s nimi ale spojen nebyl. Podle BBC není jasné, zda nabízené vysoké částky byly reálné.

Společnost eBay na svém portálu umožňuje nabízet jako upomínkové předměty vstupenky z minulých akcí, jako jsou koncerty nebo sportovní události. Pravidla portálu ale zároveň stanovují, že eBay může zakázat prodej vstupenek na události, které jsou veřejnosti přístupné zdarma. Prodávat přes eBay nelze ani vstupenky na koncerty, festivaly, sportovní a další podobné události, pokud jsou tyto akce teprve v přípravě.

Témata: Královna Alžběta II.