Radek Jaroš o smrtelné nehodě v Adršpachu: Měl jsem tam být s nimi, uvedl horolezec!

Horolezec Radek Jaroš zdolal jako první Čech horu K2 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. srpna 2022 10:20

O tragické nehodě v Adršpachu, kde řidič srazil a usmrtil dva chodce, jsme již informovali. Smutná zpráva velmi zasáhla jednoho z našich nejlepších horolezců Radka Jaroše, který se vyjádřil na svém facebooku.

K nehodě došlo v pondělí večer, přičemž řidič z místa nehody ujel. Při následném pátrání policie nejprve našla odstavené auto a později i jeho. Jeden ze zraněných mužů zraněním na místě podlehl, druhý zemřel při leteckém transportu do nemocnice.

Podle Jaroše šlo o představitele firmy High Point a především o jeho kamarády. "Tento týden jsme měli být společně opět v Adršpachu. Píšu knihu, tak jsem to nestíhal na celý týden. V noci se tam odehrála tragédie, kdy je srazilo auto a oba zemřeli. Kluci, budete nám chybět," napsal.

Jako horolezec si podle svých slov uvědomuje, že se pohybuje na hraně rizika. "Zároveň vím, že od okamžiku, kdy se člověk narodí, mu hrozí že umře. Bohužel někdo dřív, jiný později. A každá smrt je bolestivá ztráta především pro ty, co tady zůstávají dál," konstatoval.

Policie řidiče obvinila z usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, v případě odsouzení mu hrozí až pět let vězení. 

Témata: Radek Jaroš