Markéta Pekarová Adamová: Šéfka Sněmovny se pustila do expremiéra Babiše!

Markéta Pekarová Adamová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. srpna 2022 20:40

Spory mezi vládní koalicí a nejsilnějším opozičním subjektem, tedy hnutím ANO, se vyostřují. Do bývalého premiéra Andreje Babiše se v posledních dnech ostře pouští šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Předsedkyně Sněmovny se do Babiše pustila i v dnešní Partii, diskuzním pořadu televize Prima. Na twitteru pak poznamenala, že bývalý premiér a možný kandidát na prezidenta podle ní "přebírá slovník Vladimira Putina".

Andrej Babiš o své vlastní odpovědnosti za rozdmýchávání nenávisti neřekl zatím ani slovo. Je to však on, kdo přebírá slovník Vladimira Putina. Projev nesouhlasu patří k demokratické společnosti jen prosím všechny, aby byl projevován slušně. Nejsme jako ON. pic.twitter.com/gxyoiOLS59

— Markéta Pekarová Adamová (@market_a) August 14, 2022

"Projev nesouhlasu patří k demokratické společnosti jen prosím všechny, aby byl projevován slušně. Nejsme jako on," dodala. 

Do Babiše i jeho spolustraníků se strefila již v pátek, kdy připomněla kauzy s ním spojené i jeho neschopnost vyvodit politickou odpovědnost.

"Naštěstí už nás nereprezentuje ve světě," konstatovala a dodala: "Teď můžeme čekat, kdy vystoupí politici ANO a za styky s vyšetřovaným rezignují na své funkce. Jejich pohoršení se ale zásadně týká jen druhých."

Témata: Markéta Pekarová Adamová Andrej Babiš