Dvořáková nebo Podzimková. Další krásná Češka je může napodobit doma!

Denisa Dvořáková (modelka) 6

Autor: stars24.cz, ČTK

10. srpna 2022 19:30

V Česku se po 15 letech 30. srpna uskuteční světové finále soutěže Schwarzkopf Elite Model Look 2022. Tři desítky finalistů vybraných z tisíců uchazečů se po pětidenním soustředění představí na galavečeru ve Španělském sále Pražského hradu, sdělila ČTK za pořadatele Janka Kellerová.

Od svého vzniku roku 1983 vyhledává Elite Model Look nové talenty po celém světě. Mezi objevy soutěže patří světoznámé hvězdy modelingu jako Američanky Cindy Crawfordová a Stephanie Seymourová, Brazilky Gisele Bündchenová a Alessandra Ambrosiová, Španělka Inés Sastreová nebo Němka Diane Krugerová.

Česká republika se může od roku 1992, kdy se zde soutěž organizuje, pyšnit nejvyšším počtem světových vítězství. První místa získaly Linda Vojtová, Denisa Dvořáková, Eva Klímková, Barbora Podzimková, Jana Tvrdíková a naposledy loni Amélie Konšelová.

Finalisté letošního ročníku přijedou do Prahy 26. srpna, během pěti dnů se naučí základům modelingu. Fotografové, mentoři, vlasoví stylisté a vizážisté budou finalisty připravovat prostřednictvím série focení, tréninků na přehlídkových molech, koučinku v oblasti sociálních médií a individuálních rozhovorů, uvedli pořadatelé.

Jedním z hudebních hostů večera bude operní pěvkyně a držitelka ceny BBC Music Magazine Awards Kateřina Kněžíková. Scénu navrhl scénograf Marek Cpin a režie světového finále se ujala Jana Burkiewiczová.

Témata: Elite Model Look Denisa Dvořáková (modelka) Jana Tvrdíková