Babiš byl v Domažlicích, došlo ke konfliktu: První vyjádření policie k incidentu!

Policie ČR, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. července 2022 20:42

Velké kontroverze nadále vzbuzuje během svých cest expremiér Andrej Babiš. Policie se momentálně zabývá incidentem z Domažlic, kde během jeho návštěvy došlo ke konfliktu.

Babiš objíždí s obytným vozem republiku a zastavil se také v Domažlicích. Zde ale mělo dojít k incidentu mezi jeho podporovateli a odpůrci, video koluje na sociálních sítích. Obrázek si tak můžete udělat sami.

Další video. Mítink AB Domažlice. Chování místostarosty Wiesnera & rodičů. Viděl útoky na mou osobu. Nic nepodnikl. Sám se ke mě natěsno přiblížil Stálá jsem 3m metry od vozu, nechodila mezi příznivce. Útočili na nás i tak. Místostarosta,co přihlíží násilí ve svém městě. pic.twitter.com/I4azY1dmqh

— petra (@petrafenclova7) July 7, 2022

Policie se k záležitosti vyjádřila prostřednictvím twitterového profilu v pátek. Uvedla, že incidentem se zabývá už od 30. června, kdy k němu došlo.

"Totožnost zúčastněných je nám po celou dobu známa, všichni již podali vysvětlení. Nyní probíhá vyhodnocování informací a dalších materiálů. Šetření probíhá zcela standardně, v souladu se zákonem a bez ohledu na osoby zúčastněných," dodali policisté. 

Babišovu cestu v obytném voze po republice vnímají mnozí lidé jako součást prezidentské kampaně. Expremiér ale stále oficiálně nepotvrdil, že se o post hlavy státu bude ucházet. 

Témata: Andrej Babiš Policie ČR