Nehoda v Norsku připravila o život Libora Pašu. Takhle na něj vzpomínají kolegové!

lékaři

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. května 2022 21:10

V Norsku zemřel při dopravní nehodě chirurg a traumatolog Úrazové nemocnice v Brně Libor Paša, který byl v minulosti lékařem české basketbalové reprezentace žen. Jak na něj vzpomínají kolegové?

"Po stránce odborné, zejména v oblasti artroskopií, byl velice uznávanou osobností nejen v rámci ČR, ale i okolních zemích,” sdělil v tiskové zprávě Radek Veselý, primář oddělení traumatologie.

Podle hlavní sestry Úrazové nemocnice Andrey Liškové je úmrtí tragédií pro Úrazovou nemocnici, protože byl Paša osobností a vzorem pro kolegy. Uměl si užít život, hodně cestoval, žil rodinou,” dodala Lišková.

“S Liborem jsme se znali už od studií, poprvé jsme se potkali v kanoistice na lékařské fakultě. Nejen pro Úrazovou nemocnici, ale pro celou českou traumatologii je to obrovská ztráta”, sdělil ředitel nemocnice Pavel Piler.

Podle sdělených informací došlo k tragické události při dopravní nehodě včera v odpoledních hodinách v tunelu Steigen v Norsku. Profesor jel spolu s čtyřčlennou posádkou autem na letiště, odkud měl odletět z dovolené zpět do České republiky. Cestou se ale auto srazilo s traktorem, na místě zůstali čtyři mrtví včetně něj.

Témata: Libor Paša lékaři