Rammstein si v neděli získali Prahu. Dnes v Praze zahrají podruhé

Rammstein se vrací do Prahy (foto: Bryan Adams)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. května 2022 16:25

Německá metalová kapela Rammstein dnes podruhé vystoupí na letišti Letňany v Praze. Co to znamená pro pražskou dopravu?

Pořadatelé už na neděli očekávali návštěvu až 60.000 lidí. Příchozím proto doporučují využít posílenou linku metra C. Okolí místa koncertu bude uzavřené pro osobní dopravu a nebude tam ani možnost parkování.

Skupina Rammstein v Praze zatím naposledy vystoupila v červenci 2019 na fotbalovém stadionu ve vršovickém Edenu. Do Prahy se tehdy vrátila po dvou letech od předchozích dvou koncertů na stejném místě.

Skupina v čele s hlavním autorem textů, zpěvákem Tillem Lindemannem, synem básníka a spisovatele Wernera Lindemanna, při svých koncertech baví nejen hlasitou hudbou, ale také pyrotechnickými a světelnými efekty.

Oblíbená a kontroverzní kapela ve složení Till Lindemann, Paul Landers, Richard Z. Kruspe, Flake, Oliver Riedel a Christoph Schneider pracovala na 11 písních dva roky spolu s producentem Olsenem Involtinim.

Samotné album dostalo i zajímavý vizuál ve formě přebalu, který vyfotil kanadský hudebník a fotograf Bryan Adams na schodech památníku Trudelturm v berlínském Adlershofu.

Rammstein založili v roce 1994 hudebníci pocházející z východní části Německa. Název kapely připomíná město Ramstein, kde je základna a sídlo velitelství Letectva Spojených států v Evropě a kde se koncem 80. let během letecké přehlídky stala nehoda, při které zahynuly desítky lidí.

Silnou základnu fanoušků si skupina vypěstovala svou debutovou deskou Herzeleid z roku 1995. Z alba pocházejí singly Du riechst so gut, Asche zu asche nebo Rammstein, které jsou stále součástí jejího koncertního repertoáru. O německou kapelu je velký zájem i v České republice.

Témata: Rammstein