Peče celá země: Vítězkou je Martina! Porotci řekli, čím si je získala

Martina (vlevo) s dalšími finalistkami show Peče celá země.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. května 2022 9:25

V sobotu vyvrcholila na televizních obrazovkách soutěž Peče celá země. Vítězkou se nakonec k překvapení mnohých diváků stala Martina Kynstlerová, která předčila další finalistky Lucii a Janu.

Martina tak napodobila vítězku předloňské první řady Petru Burianovou. Za triumf získala finanční odměnu 100 000 korun a poukaz v totožné hodnotě na produkty společnosti ETA.

Podle Michaely Landové byl souboj finalistek velmi vyrovnaný a rozhodování proto velice těžké. Vítězka v jejích očích zvládla všechny tři úkoly: bonboniéru, pečenou Aljašku i antigravitační dort.

"Dokázala si velmi dobře zorganizovat čas a vybrat vhodné recepty pro osobní i kreativní výzvu tak, aby byly zajímavé a zároveň nepřecenila svoje možnosti," uvedla porotkyně. 

Finále dle Josefa Maršálka ukázalo, že štěstí přeje připraveným. "Finálový dort zvládla Martina s grácií a v časovém limitu, její čokoládová bonboniéra byla nápaditá a robustní, a nakonec technická Aljaška, byť skončila jako druhá, byla splněna," poznamenal.

Epizodami show Peče celá země, kterou opět vysílala Česká televize, provázeli diváky jako moderátoři Václav Kopta a Tereza Bebarová. 

Témata: Soutěž Peče celá země