Slavná Ruská zmrzlina končí. Kvůli invazi se přejmenuje na Ukrajinskou zmrzlinu

Ruská zmrzlina.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

2. března 2022 9:56

Ruská zmrzlina značky Prima se přejmenuje na Ukrajinskou zmrzlinu. Výrobce tím chce vyjádřit solidaritu s Ukrajinou a s jejími obyvateli, kteří čelí útoku ruské armády. ČTK to dnes sdělila společnost Bidfood Czech Republic, mezi jejíž značky zmrzliny Prima patří.

"Cítíme morální povinnost vymezit se alespoň touto formou proti agresivnímu a nespravedlivému počínání představitelů Ruska a dát jasnou zprávu lidem z Ukrajiny žijícím v České republice či na Slovensku, že na ně myslíme a podporujeme je," uvedl vedoucí divize Prima Prokop Volf. Ruská zmrzlina se vyrábí v Česku od roku 1992 na výrobní lince dovezené z Litvy. Populární je především v České republice, na Slovensku, v Litvě, na Ukrajině, v Rusku a v Arménii.

Ukrajinská zmrzlina v novém obalu se podle výrobce dostane na trh na začátku dubna. "Vizuál je již hotový a obaly se vyrábějí," uvedl Volf. Firma zatím zahájila přelepování slova "ruská" na obalech zmrzliny samolepkami s motivem ukrajinské vlajky a textem "Podporujeme Ukrajinu". "Věříme, že čeští zákazníci to cítí stejně jako my. V současné době je potřeba i takovýchto gest," doplnil Volf.

Prima patří k předním zmrzlinářským firmám na českém trhu. Do jejího sortimentu patří také výrobky Mrož, Pegas a Kuba.

Témata: zmrzlina