Sberbank u mnoha lidí skončila! U poboček se tvoří fronty!

Sberbank

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. února 2022 14:29

Ruská invaze na Ukrajinu má dopad i na dění na českém bankovním trhu. Lidé postávají ve frontách před pobočkami Sberbank, protože je zajímá, co s ní bude dál. Někteří klienti s ní rezolutně končí.

Sberbank je největší ruská banka, která již téměř deset let pod tímto jménem působí také v Česku. Nyní se ale zdá, že to s českou pobočkou kvůli ruské agresi vůči Ukrajině nevypadá vůbec dobře.

Řada lidí, kteří byli klienty tohoto peněžního ústavu, totiž již během čtvrtka dala na sociálních sítích jasně najevo, že si založí účet jinde. "Stahujeme peníze z účtů u Sberbank a rušíme je," oznámil třeba jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

Stahujeme peníze z účtů u Sberbank a rušíme je.Zítra vyjedou 2-3 posádky @ZZS_Jmk pomoct na Slovensko - jsou oslabení stažením Ukrajinců domů.Zítra zasedne Bezpečnostní rada kraje i mimořádná rada kraje.Mělo by také proběhnout jednání hejtmanů s MVČR.

— Jan Grolich (@JanGrolich) February 24, 2022

Sberbank se navíc mají dotknout sankce ze strany USA, které oznámil prezident Joe Biden. I čeští klienti tak cítí značnou nejistotu.

Podle informací ČTK se včera i dnes před některými pobočkami tvořily fronty lidí, kteří chtěli zrušit služby nebo žádali informace o jejím fungování. Rovněž nefungovalo internetové bankovnictví.

Témata: banky Sberbank